Патріарх Філарет благословив Апостола Михайла на перемогу

Поділитися

11 серпня у Чорткові відбудеться визначна проща до джерела Всецариці. Сьогодні Тернопільсько-Теребовлянська єпархія Української православної церкви Київського патріархату працює над тим, щоб надати цій прощі статус всеукраїнського. На прощу регулярно запрошуються архієреї інших єпархій і неодноразово її відвідує Патріарх Філарет. Цього року виповнюється 10 років освячення джерела Всецариці. Цю ювілейну прощу очолить Патріарх Київський і всієї України Філарет.

Зустріч Патріарха є надзвичайно урочистою подією.Відбувається вона у такому форматі: його зустрічають на кордоні двох областей. Зустрічає його церковна влада і світська. У селищі Гусятин Патріарха супроводжувала делегація Хмельниччини. Її очолював митрополит Хмельницький і Камянець-Подільський Антонію. Делагацію нашого краю очолював єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло. Крім того, були присутні голови Чортківської райдержадміністрації та райради, керівники фракцій у Гусятинській райраді. Були й представники Теребовлянщини. У цій урочистій події взяв участь Михайло Апостол, який балотується по Гусятинському, Теребовлянському, Бучацькому та Монастириському районах до Верховної Ради України.

У ході зустрічі Михайло Володимирович попросив в Патріарха Філарета благословення на початок доброї справи. За християнською традицією Патріарх Філарет благословив Михайла Апостола і побажав йому перемоги на виборах у боротьбі за правду.

На честь приїзду Патріарха Філарета на Тернопільщину, Михайло Апостол подарував главі Української православної церкви тритомник про Степана Бандеру, двотомник про патріарха Йосипа Сліпого та книгу про нелегку долю лемків-мігрантів на Тернопіллі, яких сюди переселили  внаслідок операції «Вісла». Аналогічні комплекти книг були подаровані владикам Павлу і Антонію.

ІМІ та Freedom House навчать блогерів писати про корупцію

Не даймо чужинцям знищити Тернопілля як область