Тернопільські ревізори у комунальному підприємстві «Тернопільтеплокомуненерго» виявили фінансових порушень, що призвели до втрат більше 400 тис.

Поділитися

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Тернопільського обласного комунального підприємства теплових мереж «Тернопільтеплокомуненерго» і виявили фінансових порушень, що призвели до втрат більше 400 тис. грн.

Більше третини усіх порушень стосуються особи директора підприємства, якому у 2010-2011 роках незаконно нараховувалась та виплачувалась премія в розмірах більших, ніж посадовий оклад. Сума набігла чимала – майже 158 тис. грн.

Окрім того, керівні працівники підприємства (директор, головний інженер, начальники структурних підрозділів, заступник головного бухгалтера), порушуючи чинне законодавство, отримували надбавки за суміщення посад. Втрати сягають 101 тис. грн.

Незаконно виплачені надбавки, про які мова йде вище, стали причиною зайвого нарахування цим особам заробітної плати за час перебування у відрядженні та відпустках (компенсацій за невикористану відпустку) на загальну суму понад 26 тис. грн.

Суми поданих вище фінансових порушень, які стосуються нарахувань та виплати заробітної плати, премій, коштів на відрядження тощо подані включно з зайво перерахованими внесками до державних цільових фондів.

Ще кілька порушень, які стосуються доходів фізичних осіб працівників підприємства:

– зайво нарахована і виплачена винагорода (більше 4 тис. грн);

– не відшкодовані двома особами 20 відсотків вартості путівок (понад 2 тис. грн);

– не проведена індексація заробітної плати (7 тис. грн);

– недоплачено особам, які виїжджали у відрядження за межі області, більше 8 тис. грн.

Серед інших порушень виділяються надання спонсорської та благодійної допомоги майже на 10 тис. грн і сплати майже 58 тис. грн членських внесків ТОВ «Спілка працівників ЖКГ України». Ці витрати не були передбачені фінансовими планами на роки, які перевірялися ревізорами.

На підприємстві також мало місце завищення на 7 тис. грн ремонтних робіт.

І, нарешті, «Тернопільтеплокомуненерго» отримував кошти від оренди майна, 50 відсотків яких, а це більше 19 тис. грн, відповідно до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, затвердженої рішенням Тернопільської обласної ради від 27.04.2007 № 177 (із змінами) мав перераховувати в обласний бюджет. Утім, цього вчасно не було зроблено.

На сьогодні, підприємством відшкодовано усі фінансові порушення, за винятком безпідставно перерахованих членських внесків.

 Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Як Апостол з Бойком і Деревляним присягали тернополянам (відео)

Україну робимо ми. Історія знаменитого “елегантного водія маршрутки”