Тернополянка за довіру заплатила “нареченому”17000 доларів

Поділитися

На одному з телеканалів тернополянка прочитала смс-повідомлення про те, що молодий і забезпечений чоловік шукає супутницю життя. Оголошення так зацікавило жінку, що та швиденько набрала вказаний номер телефону.
Зв’язок встановили. Далі обмін фотографіями через ммс і щоденне спілкування в телефонному режимі. У своїх розмовах мобільний залицяльник постійно натякав на бажання мати лише серйозні взаємини, адже він людина солідна – власник мережі крамниць, тому легковажних інтрижок не заводить.
Словом, молода жінка уже подумки приміряла весільну сукню і уявляла себе дружиною великого бізнесмена із сходу України. Далі мова пішла про зустріч. І тут “наречений”, так би мовити, вирішив перевірити тернополянку: чи справді вона йому довіряє, чи, може, їхнє спілкування – це несерйозно.
Звичайно, жінка готова на все заради щастя. А залицяльник цього й чекав. Далі була вказівка перечислити на вказаний картковий рахунок 17000 доларів, запевнення, що це лише для перевірки серйозності намірів створити сім‘ю, а завтра ж гроші будуть їй повернені і, звичайно, аби затягнути якнайміцніше шахрайські тенета – палке зізнання в коханні.
Мов навіжена, тернополянка збирала потрібну суму – і в подруги позичила, і кредит взяла, і все своє вишкребла до копійки. Коли гроші були перераховані, ще декілька днів “бізнесмен” давався чути, а далі зник.
На зустріч потерпілій таки довелося йти, щоправда не з “нареченим”, а з працівниками міліції. У Сімферополі затримали молодого чоловіка, котрий знімав з картки перераховані тернополянкою кошти. Найімовірніше, затриманий не один причетний до цього шахрайського випадку. Тому проводяться оперативні заходу з пошуку та затримання інших підозрюваних осіб, повідомили “20minut.ua” у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Поради від міліціонерів: ніколи, за жодних обставин не пускайте на поріг свого помешкання невідомих вам людей, а тим більше не залишайте їх у квартирі чи будинку одних. Не спокушуйтеся на вигідні покупки, чи привабливі пропозиції – пам’ятайте, в сьогоднішньому світі задарма не буває нічого. Якщо на ваш мобільний телефон прийшло повідомлення про великий виграш, чи голос у слухавці переконує, що вашим близьким і рідним потрібна допомога у вигляді грошових переказів, найперше біжіть не до банкоматів чи терміналів, а зателефонуйте, чи зайдіть до найближчого відділення міліції – величезна ймовірність, що вас обдурюють. Адже, якщо й міліціонери затримали когось з ваших родичів, то грошей у вас точно ніхто не вимагатиме, радше порадить звернутися за допомогою до адвоката. Словом, ретельно фільтруйте усю інформацію в якій бодай раз згадується лексема “гроші”.

14 серпня православні та греко-католики відзначають свято Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього, або свято Всемилостивого Спасу та Пресвятої Богородиці

Чи бізнес-партнер не боржник?