Вийдіть на відкриту дискусію!

Поділитися

В суботу 28 липня 2012 року журналісти ТРК «Україна» запросили представників Української Правовірної Греко-Католицької Церкви (УП ГКЦ) на телепередачу «Говорить Україна» на відкриту дискусію з представниками УГКЦ. Метою дискусії було обговорення найважливіших спірних питань між УП ГКЦ і УГКЦ, а також шляхи подолання конфліктних ситуацій в сім’ях, де частина сім’ї є правовірні греко-католики, а частина греко-католики.

Провід УП ГКЦ погодився взяти участь в телепередачі і послати своїх представників.

Запис програми було заплановано на неділю 5 серпня 2012 року в м. Києві о 10:00. Однак, 3 серпня 2012 року, запис телепередачі був відкликаний, тому що провід Української Греко-Католицької Церкви відмовився брати участь у відкритій дискусії.

Вже три роки провід УГКЦ маніпулює громадськістю і зловживає ЗМІ з метою очорнення, розпалювання релігійної ненависті та ліквідації правовірних греко-католиків, і ніколи не вийшов на відкриту дискусію з УП ГКЦ. В свою чергу, деякі газети, радіо і телебачення («Експрес», «12 канал», «СТБ» тощо) очорнюють нас і обманюють людей на замовлення керівництва УГКЦ.

Нас часто несправедливо звинувачували в т.зв. агресії, в тому, що ми не хочемо йти на діалог. Однак правдою є протилежне. Ми вже неодноразово зверталися до проводу УГКЦ і ЗМІ з пропозицією спільно провести відкриту дискусію, однак програми проводили без нас і представники УГКЦ нас брутально очорнювали. Також «Експрес» і деякі газети розвинули злочинну кампанію проти нас і систематично подають нові й нові шокуючі брехні, забираючи в нас законне право опублікувати правду.

Звертаємося до проводу УГКЦ: вийдіть на відкриту дискусію! Не ховайтесь! Маємо надію, що знайдеться хоча б одна особа серед проводу УГКЦ, яка відважиться до відкритого діалогу з УП ГКЦ. Якщо і цього разу втікнете від відкритої дискусії, то це буде явним знаком, хто має правду, а хто базує на брехні.

Представників УГКЦ, бажаючих взяти участь у програмі, просимо повідомити до 15:00 4 серпня 2012 року на електронну адресу: synod.uphkc@ukr.net.

3 серпня 2012 року м. Львів

 

+ Маркіян ЧСВВ р.

Архієпископ УП ГКЦ

 

Як у Тернополі “свободівці” зганьбились з пам’ятником Незалежності (відео)

Як Роман Півторак “накозакував” 1,5 мільйона гривень!!!