З ініціативи заступника голови УНП Андрія Давиденка в Україні проводиться акція «Стяг волі»

Поділитися

Державний Прапор об’єднує українців у єдину націю, нагадуючи про те, звідки ми вийшли і куди маємо іти. Це – совість, жива історична пам’ять та гордість нашого народу. Тож шанувати синьо-жовтий стяг ми повинні не один день на рік, а щодня. Про це сказав народний депутат України, заступник голови Української Народної Партії Андрій Давиденко у коментарі нашому виданню з нагоди Дня Державного Прапора України.

Політик відзначив, що під синьо-жовтим знаменом українці виборювали свободу, творили державу, здобували славу Батьківщині, а нині будують своє майбутнє. А тому необхідно прищеплювати любов і повагу до державного прапора дітям і онукам.

«Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під ним ми йшли до проголошення самостійної Української держави, під ним йдемо сьогодні до створення української України, до перемоги», – наголосив Андрій Давиденко.

Нагадаємо, Українська Народна Партія, одним з керівників якої є Давиденко, провела ряд акцій з метою вшанування національної символіки. Зокрема, минулого року на майдані Незалежності в Києві було розгорнуто найбільший у

світі український прапор площею понад 1300 квадратних метрів.

Сьогодні ж саме з ініціативи Андрія Давиденка очолювана ним молодіжна організація Українська Народна Молодь проводить масштабну всеукраїнську акцію «Стяг волі». Вона була започаткована до 20-ї річниці незалежності України і має на меті насамперед патріотичне виховання молоді. В ході акції проводиться дослідження історії виникнення, хронології боротьби за прапор в різних областях України. Результати цієї роботи відображаються на веб-порталі «Стяг волі» (http://map-unm-ua.1gb.ua/. На цей сайт також можна зайти із сторінки УНМ http://unm.ua). Тут зафіксовано всі наявні згадки про те, коли в українських містах і містечках вперше замайорів синьо-жовтий стяг, про людей, котрі наважилися підняти його. Зокрема, є дані про те, що у ряді населених пунктів національний прапор вивісили ще до проголошення незалежності України. Так було у Чорткові, де ще у 1973 році над місцевою ратушею розвіявся український стяг.

На сайті уже є інформація зі всіх областей України, але робота ще не завершена. Тож політик закликає усіх охочих приєднатися до акції. У планах –

зробити серію інтерв’ю з людьми, котрі здіймали національні прапори над тоді ще радянською Україною.

«Українська Народна Молодь здійснює проект, що за своїм змістом є загальнооб’єднуючим для нашої молодої держави, – зазначає Давиденко. – Ми хочемо донести людям той факт, що у всіх куточках України у всі часи були люди, які боролися за становлення української символіки. Ми переконані, що спільна робота по даному проекту надасть нового дихання та запалу молодому поколінню патріотів і підштовхне їх до більшої активності у громадському житті задля процвітання Української Держави».

Політик підкреслив, що дана програма сприяє усвідомленню представниками молодого покоління справжньої ціни тієї важкої боротьби наших предків за право здіймати миле оку синьо-жовте полотно та зміцненню поваги до історії його виникнення та становлення.

Як ми повідомляли, Андрій Давиденко балотується до Верховної ради України по 166 виборчому округу, до якого входять Теребовлянський, Монастириський, Бучацький та Гусятинський райони Тернопільщини.

Тернопільські ревізори у Вишнівецькій районній комунальній лікарні виявили фінансові порушення, що призвели до втрат більше 87 тис. грн

Як у Тернополі відкривали пам’ятник Незалежності (відео)