Чи спроможний Олексій Кайда організувати на достойному рівні святкування 70-річчя УПА? Чи знову буде винен Хоптян і облдержадміністрація?!

Поділитися

Учасники організаційного комітету з питань проведення свята (серед них – голова обласної ради Олексій Кайда, заступник голови облради Олег Боберський, голови постійних депутатських комісій Олександр Стадник та Михайло Тимошик, представники громадських організацій Богдан Хаварівський та Ігор Олещук та ін.)  розглянули питання щодо проведення у Тернополі та області святкувань  70-ліття УПА. Було погоджено провести 13 жовтня урочисту Академію за участю представників ветеранських організацій, органів місцевого самоврядування та науковців в Українському домі «Перемога» Тернополя.
        До слова, сьогодні, 27 вересня, у Львові  розпочалася Міжнародна наукова конференція «Українська повстанська армія в контексті національно-визвольної боротьби народів Центрально-Східної Європи».
            Також  засобам масової інформації рекомендується розмістити документальні матеріали про УПА, спогади учасників визвольних змагань, демонструвати фільми про патріотів. 

            Очільник облради особливо підкреслив  необхідність встановлення щорічного, офіційно прийнятого, відзначення 14 жовтня як свята Українського війська. Такий проект рішення  вже підготовлений на розгляд сесії обласної ради.

            У рамках свята в Українському домі «Перемога» демонструватимуться фільми про ОУН –УПА, експонуватимуться тематичні виставки у державному архіві та краєзнавчому музеї, пройде науково-практична конференція, присвячена героям УПА – уродженцям Тернопільщини. Також пропонується у Тернополі провести фестиваль повстанської пісні «Повстанські ночі», на майданах обласного центру виступатимуть українські гурти із патріотичними піснями, на біл-бордах планується розмістити соціальну рекламу, присвячену учасникам визвольних змагань тощо.

            Детальніше про перелік заходів у рамках святкування 70-ї річниці утворення Української Повстанської Армії в області буде повідомлено докладніше, повідомляє прес-служба облради.

28 вересня мешканців вулиці Вояків Дивізії “Галичина” у Тернополі обмежать прислужники олігархів

Нарешті замість свободівця-хабарника в КП «Об’єднання парків» новий керівник