Давня неприязнь ледь не обернулася трагедією

Поділитися

Днями з важкими тілесними ушкодженнями до медичного закладу потрапив 41-річний житель села Боричівка Теребовлянського району. Міліціонери, розслідуючи обставини важкого злочину, встановили – до трагедії ледь не призвела давня неприязнь між потерпілим та підозрюваним – 44-річним односельцем.
Свято у селі – це не тільки вранішній похід до церкви. У дні, коли праця заборонена, місцеві чоловіки збираються біля кнайп, випивають, діляться господарським досвідом. Подібний сценарій подій розвивався святкового дня у Боричівці. Біля місцевої крамнички зібралося декілька чоловічих компаній. В одній з них був потерпілий, в іншій – підозрюваний. Як розповідають селяни, чоловіки вже давно мають неприязнь один до одного.
Того дня, зі слів свідків, 41-річний селянин не упустив нагоди вкотре сказати гостре слівце неприятелю. Образи повторював час від часу, допоки в іншого чоловіка не увірвався терпець. Той вхопив каменюку і вдарив у голову односельчанина.
Удар виявився сильним, за висновками медиків, на час нанесення отримані травми несли загрозу життю потерпілому. Покаліченого селянина доправили до лікарні. Черепно-мозкова травма, забій головного мозку, перелом склепіння черепа – неповний перелік діагнозів.
Не менше проблем і у 44-річного чоловіка. За вчинене доведеться відповісти за усією суворістю закону – проти нього порушена кримінальна справа за частиною першою статті 121 Кримінального кодексу. Карається таке злодіяння позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Слідчі податкової міліції Тернопілля повернули державі 6,3 млн. грн

Опір цензурі – робімо це професійно!