Квіти шани і любові

Поділитися

23 вересня минуло 140 років від дня народження видатної української співачки Соломії Крушельницької.

Будучи українкою, народившись на Тернопільщині, вона безмежно любила свою Батьківщину, свою землю. Її ім’я стало нашою славою і національною гордістю. Своїм могутнім талантом С. Крушельницька прославила свій рідний край, український народ, який є спадкоємцем її геніальної творчості. Мистецькі успіхи відкрили перед нею двері всього світу але вона добре закарбувала собі, що світ належить тому, хто має Батьківщину.

Віддати шану таланту геніальної співачки С. Крушельницької мали змогу відвідувачі відділу мистецтв обласної бібліотеки для дітей, які були запрошені на музичний вечір «Квіти шани і любові».

26 вересня вони провели незабутні хвилини, насолоджуючись звучанням музичних творів у виконанні студентів вокального відділу музичного училища ім. С. Крушельницької, (концертмейстр Іванова О. І.).

Для глядачів була підготовлена літературно-музична імпреза «Три спомини дитинства», учасниками якої були учні 8А класу Української гімназії ім. І. Франка. Разом з дітьми глядачі пройшли стежками далекого минулого і побачили С. Крушельницьку ще зовсім юною дівчиною, яка безмежно любила співати.

Багато цікавого про сценічне життя великої артистки, про тріумфи на шляхах до її мистецьких вершин присутні дізнались з розповіді Федун Марії Олександрівни, наукового працівника Меморіального музею С. Крушельницької.

Чудовим доповненням до заходу стала виставка літератури, в якій висвітлюється життєвий і творчий шлях славетної співачки, розкривається феномен її багатогранного драматичного таланту.

«УДАР» став партнером єдиного в Україні «Бібліофесту»

Чому у церквах Тернопільщини панують “правильні” кандидати?