Наркоторгівці п’ять років проведуть за гратами

Поділитися
    Четверо чоловіків і одна жінка нещодавно вислухали вирок Тернопільського місьрайонного суду – очікувана і логічна розв’язка кримінальної справи, порушеної щодо серійних торгівців дурманом.
Свою діяльність компаньйони розпочали весною минулого року. Приятелі визначилися з розцінками на свій «продукт» – мілілітр ацетильованого опію збували у середньому за 60 гривень, а за склянку макової соломки брали сотню. Зловмисники домовились, що і кому належить робити. Роз’їжджаючи районами, придивлялися, де на селянських городах є макові головки. Крадькома зрізали голівки, інколи й з коренем виривали рослини.
Організатор наркобізнесу не обмежувався функціями керівника. Власноруч виготовляв опій, продавав товар. Зі збутом проблем не було, адже клієнти самі шукали зустрічі із постачальниками. Щастило крутіям і на вигідні операції. Вони збули за межі області оптову партію наркотиків, збагатившись на 7 тисяч гривень. Були й більші суми — 9 та 11 тисяч. Гроші надходили переказом на картку спільниці.
Наркобізнес процвітав не довго. На заваді нарокділкам стали тернопільські оперативники.
Організатору злочинної групи доведеться провести шість з половиною років у неволі. По шість і п’ять років та шість місяців на «казенних харчах» мають провести інші засуджені за наркобізнес чоловіки, а їхня приятелька-співучасниця отримала 2,5 роки іспитового терміну.

Давня неприязнь ледь не обернулася трагедією

За крадіжку в тещі – три роки в’язниці