Народний депутат Андрій Давиденко взяв участь у прощі на честь Патріарха Йосипа Сліпого

Поділитися

Народний депутат України Андрій Давиденко взяв участь у прощі на честь Патріарха Йосипа Сліпого, що почалася 8 вересня на Теребовлянщині. Разом із прочанами з різних областей України політик пройшов із села Заздрість, де народився Патріарх, до Марійського духовного центру у Зарваниці.

Проща, що проводиться уже восьмий рік поспіль, присвячена тижню Йосипа Сліпого, який українці відзначають на початку вересня.

Як ми повідомляли, Андрій Давиденко виступив одним із співорганізаторів прощі. Напередодні він закликав кандидатів у народні депутати і всіх політиків відвідати святі місця, аби очиститися та разом помолитися за долю українського народу. Він також висловив переконання, що проща є приводом для українців згадати головний заклик Патріарха – заклик до єдності.

«Сьогодні я молюся за єдність нашої нації. Так заповідав великий Йосип Сліпий. Саме цієї єдності потребує нині наша країна, яка перебуває на півшляху до становлення. Єдності та віри. Спілкуючись із людьми на Теребовлянщині, Бучаччині, Гусятинщині чи в Монастириськах, я зустрічаю багато зневірених людей. Їм я щоразу розповідаю про життя нашого Патріарха. Йому було незрівнянно тяжче, ніж нам сьогодні. Саме життя Йосипа Сліпого має бути для нас прикладом і вселяти віру в те, що Україна відбудеться. Нині Господь посилає нам чергове випробування. Але я вірю, що ми всі разом пройдемо його з честю. Знаю, що моє покоління і покоління, яке іде за мною, – це покоління патріотів, котрі виросли в незалежній Україні. Сьогодні я відчуваю духовну єдність усіх, хто долучився до прощі. Вірю, що через цю єдність ми зможемо досягти єдності нашого народу. Єдності, про яку мріяв наш Патріарх», – зазначив Андрій Давиденко.

Додамо, що під час прощі паломники пройшли ходою 28 кілометрів. Завершиться проща 9 вересня у Тернополі переглядом фільму про життя Патріарха.

Олексій Кайда взяв участь у акції на захист телеканалу “ТВі”

Особливий погляд на Тернопіль