Тернопільський «УДАР» приєднався до захисту телеканалу ТВI

Поділитися

Віталій Максимов на своїй інтернет-сторінці звернувся до громадян Тернополя підтримати опозиційних телевізійників і, зрозуміло, сам взяв активну участь в акції, яка 8-го вересня відбулась поруч з Театральним майданом. Зібрання було не вельми багатолюдним, але досить емоційним. Політики, журналісти, пересічні міщани та й випадкові перехожі своїми промовами (чим могли наразі…) підтримали сміливців з всеукраїнського телеканалу ТВI, які не побоялись говорити правду про діючу українську владу і зараз за свою громадянську позицію власне і потерпають – владоможці усілякими методами «вичавлюють» канал з обласних телеефірів. Ідентичні акції відбулись по всій Україні, а у Тернополі кандидат у народні депутати Віталій Максимов, зокрема, привселюдно зазначив:

– Ви ж пам’ятаєте, ми цей тиск вже відчували, коли кілька років тому намагались закрити 5-тий канал. Народ піднявся і нічого у них не вийшло. Зараз влада штурмує ТВI. Бо правду транслюють. Але і нині все у регіоналів закінчиться повним провалом, якщо люди у містах і селах покажуть, що хочуть чути і бачити різні точки зору. Треба бути категоричними – ми за вільну журналістику, а цензуру залишіть для преси, скажімо, компартії. Ім так подобається, а нам – ні…

Після завершення імпровізованого віче Віталій Максимов і представник української діаспори у США Ігор Длябога обмінялись думками з приводу утисків свободи слова в Україні.

Кандидат у депутати знайшов час для президентської роботи…

Олексій Кайда взяв участь у акції на захист телеканалу “ТВі”