У Білецькому лісництві незабаром з’явиться 50-гектарний вольєр

Поділитися

У Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства є п’ять державних підприємств, одне з яких – Бережанське – окрім основних лісогосподарських робіт значну увагу приділяє мисливському господарству. Відтворенням лісової фауни займаються й інші державні підприємства, підпорядковані управлінню.

Зокрема, у держпідприємстві «Чортківське лісове господарство», у Білецькому лісництві, 2002 року створено вольєрне господарство площею 5 гектарів. Здавалося б, не так уже й багато, проте працівники Білецького лісництва гордяться своїм дітищем, як вони полюбляють його називати, адже вкладено багато праці, часу й зусиль, аби фауні на території невеликого вольєру жилося, як на волі. До того ж, особливо добре лісовим звірятам, коли надворі температура сягає 30-градусної позначки, тоді на допомогу голодним і холодним тваринкам приходять лісівники, розчищаючи від снігу дорогу до підгодівельних майданчиків. Де на братів наших менших уже чекає смачна їжа, заготовлена лісівниками заздалегідь.

Звичайно, в планах є розширити п’ятигектарну площу до 50 гектарів, проте швидкими темпами зробити це не так просто, адже все впирається в кошти, каже головний лісничий ДП «Чортківське лісове господарство» Роман Попіль. – Минулорічний бюджет, на жаль, не передбачив виділення коштів на облаштування вольєра. Бюджет-2012 більше порадував, адже 50 тисяч обласних бюджетних коштів, які спрямовано цьогоріч на ці цілі, уже засвоєно – закупили дріт для огорожі вольєра. Залишилося змайструвати огорожу та огородити всю вольєрну площу.

Ось так частково бюджетними коштами, частково своїми зусиллями та власними засобами підприємства помаленьку зводять лісівники свою мрію.

Наразі ж у Білецькому лісництві живуть 28 кабанів та 8 особин оленя благородного і поки що їм більш ніж комфортно у п’ятигектарному вольєрі, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільського облуправління ЛМГ

 

Книгарня “Є” та видавництво «Брайт Стар Паблішинг» запрошують Вас на презентацію книги Надійки Гербіш «Теплі історії до кави», яка відбудеться 20 вересня

Як “воюють” на засіданні окружної виборчої комісії у Тернополі (відео)