За виплату „конвертованої” зарплати доведеться відповідати перед законом

Поділитися

Майже 1,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб додатково надійшло до місцевих бюджетів Тернополя і Тернопільського району з початку року. Цього вдалося досягти у результаті ліквідації податкового боргу 57 підприємствами  на суму 15,5 млн. грн. Лише за серпень погасили заборгованість із виплати заробітної плати 15 суб’єктів господарювання на загальну суму 1,7 млн. грн. та поступило до скарбниці 216,9 тис. грн. податку.

Що стосується підприємств, які тривалий час не виплачують заробітної плати та не ліквідовують заборгованості з податку на доходи фізичних осіб, матеріали передаються до правоохоронних органів. З початку року до правоохоронних відомств передано матеріали перевірок 13 підприємств, які заборгували до бюджету 1,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, а також 3 суб’єктів господарювання, де заборгованість із виплати зарплати склала 486,5 тис. грн. та по 1 товариству, де зарплата виплачувалась нижче законодавчо встановленого рівня.

Відповідати перед законом доведеться й посадовим особам двох підприємств, де працювало 15 необлікованих найманих працівників, а також 4 суб’єктів господарювання, де в 104 випадках виявлено виплату заробітної плати у «конвертах» на загальну суму 87,6 тис. грн. За актами проведених перевірок винним донараховано 21,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.

           Управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської ОДПІ

Запрошуємо до участі в „гарячій” лінії „Оподаткування доходів фізичних осіб”

Останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування – 14 вересня