Андрій Давиденко ініціює дослідження перспектив добування нафти в Бучацькому районі

Поділитися

Народний депутат України Андрій Давиденко наполягає на відновленні робіт з вивчення нафтових запасів Бучацького району.

Як відомо, у 60-х роках минулого століття у Бучацькому районі були проведені геофізичні роботи і параметричне буріння. Геологи зафіксували припливи газу, розчиненого у воді, і, проаналізувавши його хімічний склад, припустили, що у даному місці цілком ймовірно розташоване газове родовище. Та, на жаль, у наступні десятиліття нафтогазопошукові роботи на території області проводилися в незначному обсязі.

– Сьогодні, коли в Україні катастрофічно бракує власних енергоносіїв і ми визначальною мірою потрапили у пряму залежність від російського Газпрому, слід використовувати усі можливості для зміцнення енергетичної безпеки країни, – переконаний кандидат у депутати Андрій Давиденко. – У цьому контексті вважаю, що слід і надалі добиватися фінансування геофізичних робіт щодо перспективи нафтогазоносності Тернопільської області.

Народний депутат також зазначив, що у 2005-2006 роках НАК «Нафтогаз України» виявив цікавість до об’єктів у районі Бучача, Бережан, Залізців, Коропця і розпочав буріння параметричної свердловини на Західно-Бучацькій площі. І хоча припливів нафти й газу зі свердловини отримано не було, фахівці, опираючись на результати досліджень, переконані, що розвідувальні роботи потрібно продовжувати. Адже якщо їхні прогнози справдяться, то Тернопільщина отримає власну вуглеводневу сировину, яка може бути використана в тому числі і для потреб області. Багато з відомих родовищ нафти і газу, у тому числі і в Україні, були відкриті далеко не першою свердловиною.

– Тож я обов’язково ініціюватиму виділення необхідних коштів для продовження розвідувальних робіт з вивчення перспективи нафтогазоносності Тернопільської області в цілому і Бучацького району зокрема, – підсумував Андрій Давиденко.

Абонементні проїзні квитки на електрички тернополяни можуть придбати у приміських касах. Пільговикам такі квитки дають безкоштовно, для цього потрібно пред’явити посвідчення

Три казки …Знову!