Чайківський не пройшов перевірку на чесність

Поділитися

Кандидат у народні депутати по 165 виборчому округу, самовисуванець  Іван Чайківський не пройшов тесту на чесність, який провів Громадський рух «Чесно». Про це повідомляє офіційний сайт Громадського руху.

http://www.chesno.org/meter/person/2536/

Зокрема, стало відомо, що кандидат у народні депутати Іван Чайківський не відповідає двом із шести критеріїв чесності – зафіксовано факт порушення прав і свобод людини та факт причетності кандидата до корупційних дій.

Доказом порушення прав і свобод людини Чайківським, на думку руху «Чесно», є  ситуація зі шкідливим виробництвом у селі Настасів Тернопільського району.

«За матеріалами інтернет-видання «Доба», в ході перевірки підприємства ПАП «Агропродсервіс», що знаходиться у с. Настасів Тернопільського району Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області, встановлено, що на двох свинофермах «Агропродсервісу» знаходиться 302 джерела викидів, шкідливих для навколишнього середовища. Всі вони працюють без дозволу Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області, що є порушенням Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Чайківський Іван Адамович є директором ПАП «Агропродсервіс», – йдеться у повідомленні.

Щодо корупційних дій, то «Чесно» вказує на факт підкупу виборців: «За матеріалами місцевих ЗМІ, 1 вересня 2012 року, у Підгаєцькій ЗОШ 1-3 ступенів, на святі першого дзвоника, роздавали подарункові пакети для першокласників від імені генерального директора корпорації «Агропродсервіс» Чайківського Івана Адамовича».

Спільно з журналістами та громадськими активістами учасники Руху перевіряють нинішніх і майбутніх депутатів на відповідність критеріям чесності. Експерти та юристи розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності серед яких: відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя, особисте голосування у парламенті та участь у засіданнях і роботі комітетів

 

Соціологія: на виборах до Верховної Ради «Свобода» набирає 7%

Передвиборча лихоманка у Бучачі (відео)