Попри заборону уряду опалювальний сезон у Тернополі розпочався

Поділитися

Вранці 17 жовтня тепло поступило у садочки та школи Тернополя, після обіду подавати тепло почали у домівки тернополян.

Про особливості початку в місті опалювального сезону у цьому році розповів під час брифінгу міський голова Сергій Надал.

За словами очільника Тернополя, розпочати опалювальний сезон у визначені законодавством терміни в місті завадили дії центральної влади.

Документи на ліміти газу для Тернополя та інших міст Західної України не були підписані вчасно – це і стало причиною того, що опалення включили на два дні пізніше.

«Сьогодні ми – жителі Західної України стараннями центрального уряду опинились в критичній ситуації. Центральна влада зірвала початок опалювального сезону та оголошує на нашій території «холодомор». Уряд подає газ в міста Західної України у ручному режимі. В подібній ситуації опинились Тернопіль, Львів, Хмельницький, Рівне, Івано-Франківськ. Чи не випадково саме в цих містах підтримка центральної влади є близькою до нуля. Звітуючи про «покращення», влада не проводить елементарну щоденну підготовку до опалювального сезону. «Нафтогаз» не підписує документи на ліміти газу місцевим тепломережам. «Замороження» західноукраїнських міст – очевидна помста Кабміну за їхню політичну позицію. Ця ситуація є однією з ланок процесу, який відбувається в різних сферах державного управління. Сьогодні центральною владою були порушені терміни підписання документів на ліміти газу для міста, внаслідок цього початок опалювального сезону зірваний», – заявив Сергій Надал.

Проте в Тернополі, попри протидію уряду, опалювальний сезон розпочався – за вказівкою міського голови 17 жовтня запустили усі котельні міста.

«Вранці тепло поступило у школи та садочки Тернополя, – відзначив Сергій Надал. – Після обіду поступово буде тепло в усіх квартирах міста. Можливо, технологічний процес запуску котелень буде тривати день-два, тому 50 відсотків міста отримає тепло сьогодні, решта – завтра».

Оскільки на сьогодні немає підписаних договорів на ліміти газу для теплових підприємств і є ризики, що центральна влада як засіб покарання може обмежити подачу газу на місто, міський голова звернувся до тернополян з проханням бути єдиними у вирішенні цієї проблеми: «У випадку обмеження подачі газу на місто я звертаюсь до тернополян бути солідарними і підтримати мене, щоб спільно вимагати у центральної влади відновити подачу газу!».

Журналісти порахують зуби в мера Тернополя?

Завтра Головко буде без Ломаковича, Чижмарь попіариться на своєму “технарю”, а Давиденка “замочить” відео