Працівник ДАІ вимагав за надумане порушення 1 700 гривень

Поділитися

Постановою районного суду інспектора ДПС УДАІ УМВС України в області визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено на нього стягнення у вигляді штрафу в сумі 2550 гривень в дохід держави з конфіскацією одержаної ним неправомірної вигоди. 

 Встановлено, що працівник ДАІ безпідставно звинуватив водія автомобіля у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного спяніння, погрожував складанням адміністративного протоколу, позбавленням водійського посвідчення та накладенням штрафу у великому розмірі.

Надалі, правоохоронець за непритягнення водія до адміністративної відповідальності за вчинене ним правопорушення отримав від нього неправомірну вигоду у сумі 1 700 грн.

Стосовно інспектора ДАІ правоохоронці склали адміністративний протокол про порушення ним вимог ч.1 ст.6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ч.1 ст. 172-2 КУпАП.

Постановою районного суду співробітника ДАІ визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення і накладено адміністративне стягнення. Апеляційний суд Тернопільської області зилишив рішення суду 1-ої інстанції без змін.

 

Старший прокурор відділу прокуратури області  

Раман Чапаєв

Жести у політиці: візит Наталії Королевської до Тернополя (відеожарт із натяком)

Навіть тренер тернопільської “Ниви” Ігор Яворський не згідний із жорстокістю місцевих правоохоронців (відео)