Про факти підкупу виборців

Поділитися

УВАГА!

 Останнім часом надходять повідомлення про можливі факти підкупу виборців, інші правопорушення, пов’язані з проведенням виборів до Верховної Ради України, що проходитимуть у неділю, 28 жовтня. Правоохоронці оперативно реагують на кожну таку заяву, вживають дієвих заходів щодо недопущення порушень виборчого законодавства.

У Кримінальному кодексі України злочини проти виборчих прав і свобод людини та громадянина виділені в окремий розділ. За перешкоджання здійсненню виборчого права (зокрема, насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином); за неправомірне використання виборчих бюлетенів, підміна виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів; а також за порушення таємниці голосування – передбачена сувора відповідальність, аж до позбавлення волі на декілька років.

Виборцям можуть пропонувати гроші, запевняючи, що у такому легкому заробітку немає нічого протиправного. Застерігаємо жителів області від необдуманого кроку, за яким може наступити відповідальність перед Законом!

Задумайтеся, коли Вас просять проголосувати за кандидата в окрузі, де Ви ніколи не проживали. Пам’ятайте, Законом заборонено виносити бланк бюлетеня з виборчої дільниці, декілька разів голосувати, або робити це, використовуючи чужий документ.

Поважайте та дотримуйтесь Закону!

З ініціативи Андрія Давиденка запрацювала гаряча телефонна лінія для боротьби з порушеннями на виборах

Українці – за Кайду!