Селяни з Ходачкова закликають не підтримувати Чайківського

Поділитися

Селяни з Великого Ходачкова закликали виборців 165 округу не підтримувати кандидатуру провладного кандидата Івана Чайківського на цих виборах. Заяву з таким рішенням підписали мешканці села на зборах, що відбулися 21 жовтня.

«Дорогі земляки! Звертаємось до Вас із проханням:  не дайте жодного голосу людині, яка нищить українське село та з допомогою брехні і наглості хоче потрапити у Верховну  Ради України», – йдеться у зверненні громади.

За словами селян, Чайківський, що збирає урожаї з 860 га ходачівської землі та називає себе «економічним націоналістом», так і не долучився до ремонтів церкви, клубу та інших культурних та центральних закладів села, зруйнував сільські дороги,  розорав пасовиська, що належать людям, проте не збирається нічого ремонтувати та щось відшкодовувати. Крім того, вже четвертий рік поспіль громада бореться з шкідливим виробництвом магната, яке розміщене на території їхнього села.

«Великої помилки допустилися ми, продавши за безцінь паї, повіривши обіцянкам відродження села. Чого тут тільки не мало бути! А натомість вже чотири роки минуло з того часу, як ми протестуємо проти відкриття в нашому селі шкідливого виробництва – птахівничого комплексу з вирощування, переробки та утилізації індиків в кількості 200 тисяч голів в рік. Пишемо 200, хоч фіктивні дозволи він має на 1 000 000 бройлерів, а після протестів людей озвучив 100 тисяч», – скаржаться селяни.

Мешканці Великого Ходачкова у заяві наводять факти порушення природоохоронного законодавства підприємством Чайківського, для зупинки будівництва якого селяни проводили численні пікети облдержадміністрації, звернулися до суду та навіть були вимушені вдатися до крайніх заходів – перекривали дорогу, що йде до виробництва.

Зокрема громада вказує на порушенні розміщення підприємства, яке, згідно норм законодавства, має бути за, щонайменше, 300 метрів від житлових будинків, а натомість межує з ними, відсутності передбаченої законодавством зеленої зони та невитриманості відстані до дороги державного значення, яка фактично складає не більше 10 метрів, а має бути 500 м. Та найбільше селян турбує шкідливість виробництва, що за висновками створеної спеціальної комісії облради, яка здійснювала перевірку підприємства, встановлюватиме 18 т шкідливих речовин, які будуть викидатися у навколишнє середовище.

Під тиском громади Чайківський вимушений був зупинити будівництво птахокомплексу, та навіть подав клопотання про зміну виробництва з птахоферми на ВРХ. Проте громада Великого Ходачкова, маючи гіркий досвід чотирьохрічної боротьби та протестів, не вірить обіцянкам аграрного олігарха, вважаючи, що це лише політичний крок для «задобрення» виборців.

Крім того, громаду обурює, що у своїх агітках Чайківський намагається викривити правду, та називає боротьбу селян «політичним замовленням».

«На всі проблеми з боку аграрія ми зустрічаємо тільки байдуже і холодне ігнорування. Цинізму, брехні та підступності цієї людини немає меж, тому ми звертаємось до Вас своїм серцем і розумом: не дайте жодного голосу за людину, яка:

– нищить українське село;

– зазіхає на святе: життя і здоров’я його жителів;

– брехнею та обманом хоче пролізти у Верховну Раду, належачи до Партії регіонів, і не визнаючи цього, а позиціонуючи себе як «економічний націоналіст»;

– роздає подарунки, пожертви на церкви, купляючи голоси таким нехитрим способом(а для ремонту нашої церкви, влітку, він навіть не дав набрати води з башні).

В протилежному ж випадку те, з чим зіткнулися ми, чекає і Вас!

Маючи свої політичні вподобання, не називаємо їх, щоб великий «патріот» (особливо села) не зміг назвати наше звернення політичним замовленням», – говориться у зверненні.

До заяви також прикроплені підписи мешканців Великого Ходачкова.

Нагадаємо, що наразі в судах знаходяться низка справ,  пов’язаних з підприємствами Чайківського.  Перший суд відбувається за двома позовами по недотриманню санітарної зони. Другий перебуває на розгляді в апеляційній інстанції. Селяни також  подали в апеляційний суд по договору, який сфальшований терміном на 40 років.

 

Через незаконну агатацію за Бедриківського звільнять голову Заліщицької райдержадміністрації?

На Тернопільщині затримали агітаторів, які поширюють “чорний” піар з ножем і сльозогінним газом (аудіо)