Тернопільські інспектори у Новосілківській сільській раді виявили порушення з оплати праці, що призвели до втрат 128 тис. грн

Поділитися

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії бюджету Новосілківської сільської ради, що в Заліщицькому районі, виявили порушень майже на 128 тис. грн.

Фактично усі фінансові порушення пов’язані з заробітною платою, точніше з нарахуванням і виплатою надбавок та премій. У цьому випадку найбільше здивування викликає той факт, що усі вони стосуються лише кількох осіб: нині діючого і колишнього сільських голів, а також працівників апарату сільської ради.

Зокрема, колишньому сільському голові незаконно виплачено за високі досягнення в праці 14 тис. грн (відповідно до нормативних документів така надбавка головам сільських і селищних рад, їх заступникам та працівникам апарату не передбачена). Йому ж без рішення сесії сільської ради була надана матеріальна допомога на оздоровлення на суму 4,6 тис. грн.

Нині діючий сільський голова знову ж таки нібито за високі досягнення в праці, звісно, незаконно отримав майже 18 тис. грн.

Найбільше «пощастило» секретарю і бухгалтеру сільської ради. За кілька років кожна з них з порушенням законодавства отримала понад 25 тис. грн надбавки за високі досягнення в праці.

Усім іншим працівникам апарату була виплачена премія, яка кількісно значно поступається надбавкам, виплаченим керівництву – близько 7 тис. грн. Але й це було зроблено всупереч нормативним документам – без розпорядження сільського голови.

Через порушення, про які йде мова вище, до державних цільових фондів зайво перераховано більше 34 тис. грн.

Про виявлені у Новосілківській сільській раді фінансові порушення поінформовано правоохоронні органи.

 

 

 

 

Прес служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

За ініціативою Віталія Ломаковича впорядковано унікальний козацький цвинтар

«Бібліотекарі спілкувалися та навчалися…»