Тернопільський облвійськкомат відправив до армії першу партію

Поділитися
У рамках осінньої призовниї кампанії, сьогодні, 9 жовтня, з обласного збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату на строкову військову службу відправлено першу партію призовників – 71 юнака. Вони служитимуть у військових частинах Сухопутних військ Збройних Сил України на Львівщині та Чернігівщині.Як повідомив ТВО Тернопільського обласного військового комісара полковник Володимир Катинський загалом впродовж жовтня-листопада до Збройних Сил та інших військових формувань України буде направлено 535 тернополян.– До лав Збройних Сил України буде призвано 375 осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 140 та Державної спеціальної служби транспорту – 30. З тих, хто буде призваний до лав Збройних Сил України, проходитимуть службу у Сухопутних військах 162 юнаки, у Повітряних Силах – 127, Військово-Морських Силах – 36 і у частинах центрального підпорядкування – 50 осіб, – повідомив полковник Володимир Катинський.

Варто зазначити, що під час цьогорічної осінньої призовної кампанії до українського війська призвуть на 100 осіб менше, у порівнянні з минулорічним осіннім призовом.

– Скорочення обсягів призову пов’язано з плановим реформуванням Збройних Сил України, стабілізацією показників укомплектованості військовослужбовцями за контрактом та посиленням складової резервістів у перспективній структурі Збройних Сил, – зазначив полковник Володимир Катинський.

Він також повідомив, що головна вимога осіннього призову – не допустити відправлення до військових частин призовників, які не придатні для служби за станом здоров’я.

– Військові комісаріати Тернопільщини мають забезпечити направлення до військових частин молодого поповнення придатного до військової служби за станом здоров’я, найкращими показниками рівня освіти та морально-ділових якостей, – наголосив офіцер.

Серед особливостей нинішньої призовної кампанії є те, що формування команд молодого поповнення на збірних пунктах, їх відправку до військових частин сплановано провести у два етапи: з 5 по 12 жовтня та з 1 по 23 листопада.

В першу чергу із Тернопільського обласного збірного пункту відбуватимуть команди для укомплектування військових частин високомобільних десантних військ та спеціального призначення, військових частин і підрозділів, які залучаються до бойового чергування з протиповітряної оборони, військових частин і підрозділів Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

– Терміни відправок сплановані таким чином, щоб дати усім призовникам можливість проголосувати на виборах народних депутатів України 28 жовтня безпосередньо у військових частинах або за місцем реєстрації, – повідомив полковник Володимир Катинський.

Восени на строкову військову службу з Тернопілля призвуть юнаків 1987-1994 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, і які не мають права на відстрочку або втратили його.

Забезпечують осінню призовну кампанію в регіоні Тернопільська обласна та 16 районних призовних комісії.

Василь ЛАБАЙ

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Олексій Кайда передав лікарням Тернополя медичне обладнання

Олексій Кайда спільно з представником німецького Червоного Хреста передали для тернопільських лікарень необхідний медичний інвентар