У Тернополі менше за всіх купляють дорогі авто та універсали

Поділитися

 Згідно статистики ринку автопродажів у вересні цього року в автосалонах Тернопільщини було реалізовано найменшу кількість дорогих автівок. 5% або 9 машин, вартістю більше 35 тисяч доларів, є найскромнішим показником в Україні. Про це повідомляє автомобільний сайт RST.ua

Як зазначають спеціалісти, більше половини нових автівок придбаних у Тернополі та області в вересні є недорогими. 51% від загальної кількості машин не дорожче 17 тисяч доларів, що більше середніх даних по Україні на 5%.

Кожен четвертий автомобіль, який зійшов с майданчиків тернопільських автосалонів, коштує від 17 до 35 тисяч доларів. Цьому класу машин належить 41% від загальної кількості.

Також за результатами продажів першого місяця осені Тернопільська область стала одним з регіонів де було продано найменшу кількість авто з кузовом універсал – 2%, по 1% дістали Рівне та Івано-Франківськ.

За даними автомобільного сайту RST.ua, найпопулярнішими легковими авто у вересні в Тернополі та області є німецький Volkswagen Polo Sedan, російський ВАЗ 2115, японська Toyota Corolla, південнокорейська Hyundai Accent Sedan та чеська Skoda Octavia. Цих автівок за 30 днів було продано найбільше в регіоні. Треба зазначити, що у вересневу 5-ку не потрапили дві українські машини ЗАЗ Sens та ЗАЗ Lanos, які за результатами 9 місяців займають 5 та 6 місця.

Загалом з початку року жителі Тернопільщини придбали майже 1500 нових легкових машин, на які витратили більше 30 мільйонів доларів. За цими показниками область займає 23 місце серед 25 в Україні.

Нагадаємо, всього ж з січня по вересень цього року включно українці купили майже 170 тисяч нових легкових авто, на які витратили більше 30 мільярдів гривень.

 

Прес-служба RST.ua

Тернопільським “зірвиголовам” на замітку: як екстремал зірвався в прірву

Юрій Шухевич: «Політичний піар на імені упівців – це великий гріх»