Український посол в ООН випадково проголосував за кількох сусідів

Поділитися

На засіданні Генеральної Асамблеї ООН стався казус: українська делегація за звичкою проголосувала за кількох відсутніх сусідів під час ухвалення резолюції про захист прав пінгвінів на гніздування. Про це повідомляє наш кореспондент з Нью-Йорка.

“Усталена практика на генасамблеї – під час розгляду подібних незначних резолюцій всі займаються різними справами, а в залі залишаються тільки представники зацікавлених країн” – каже пан Башар Джаафарі, посол Сирії при ООН. – “І уявіть моє здивування, коли, випадково зазирнувши до зали, я побачив якусь людину, що натискала кнопку для голосування на моєму місці!”

Виявилося, що український дипломат, який колись був народним депутатом, через зростання міжнародного напруження навколо України не мав призначених зустрічей на цей час, і за старою звичкою почав голосувати за відсутніх уздовж ряду.

“Постраждали” від спритних рук міжнародника Уганда, Тувалу, Туркменістан, Туреччина, Туніс, Трінідад і Тобаго, Тонга, Того, Тімор-Лесте, Македонія, Тайланд, Таджикістан, Сирія і Швейцарія [за англійським алфавітом вони знаходяться поруч із Україною – UaReview].

“А що такого?” – встиг лише сказати нам дипломат на запитання, чому він так зробив. Далі він заявив, що це провокація і відмовився від подальшого спілкування.

Сподіваємось, подібне непорозуміння не завадить візиту Президента України Віктора Януковича до Нью-Йорку на засідання Генеральної Асамблеї ООН.

UaReview

У тернопільському прес-клубі журналісти обговорили “цензора-Ломаковича”, але не згадали про “замовника-штаб К.” (відео)

Сьогодні автору найпопулярнішої пісні про Тернопіль виповнилося б 50 років. Шануємо і пам’ятаємо