97% підприємців Тернопільщини звітують податківцям “милом”

Поділитися

На Тернопіллі 97% підприємців – платників ПДВ відзвітували по електронній пошті

Саме такий відсоток суб’єктів підприємницької діяльності надіслали звітність по e-mail з ПДВ у жовтні 2012 року. Про це повідомила перший заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Світлана Гудима.

Більшість платників ПДВ обласного центру звітують електронкою: зі 1220 таких платників 1180 подали декларації засобами телекомунікаційного зв’язку, що становить 96,7%. Що стосується Тернопільського району,  то відсоток електронних звітувальників з вищевказаного податку 99,3%.

Спосіб подання звітності на відстані активно обирають і платники податку на прибуток підприємств. Так, за результатами приймання квартальної звітності 76,5% таких платників надіслали звітність засобами e-mail. З них, 77,8%, або 1062 декларації в електронному вигляді надійшло від  суб’єктів господарювання обласного центру. Відсоток електронних звітувальників з податку на прибуток підприємств Тернопільського району складає 69,4%.

Нагадуємо, що ключі електронних цифрових підписів можна отримати безкоштовно. Для цього необхідно звернутися у сектор реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, буд. 1, 1-й поверх, кабінет 122, тел. (035-2) 23-53-61. Програмне забезпечення, теж безоплатно, можна отримати у центрі обслуговування платників податків Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Ірина Вятчанінова, начальник управління

інформатизації та обліку

платників Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Затримано двох хакерів, які обікрали підприємство на пів мільйона!

Коли тернопільські податківці “включать лічильник”?