Бібліотекарі навчалися професійної майстерності, корпоративної взаємодії

Поділитися

27 листопада 2012 року обласна бібліотека для дітей гостинно зустрічала учасників семінару-практикуму завідуючих центральними районними бібліотеками для дітей, які завітали до неї з метою підвищення своєї професійної майстерності, а також вивчення досвіду роботи з питань інноваційної діяльності. У рамках навчання відбувалися професійні дискусії, обговорення, презентації, майстер-класи, методичні консультації, поради, інформаційні огляди. Їх тематика – основні тенденції формування нової моделі бібліотеки для дітей, інтеграція у світове інформаційне середовище, а також розширення соціально-культурних послуг з формування сучасної освіченої, творчої особистості дитини. Виступ директора Тернопільської обласної бібліотеки для дітей (члена Всеукраїнської асоціації бібліотек для дітей) Надії Семенівни Новіцької був зосереджений на адвокаційній, інноваційній діяльності бібліотеки в сучасному середовищі. А також стосувався підбиття підсумків успішної реалізації інноваційного проекту  «Бібліомістечко» за програмою «Бібліоміст» та перспектив щодо подальшої інноваційної діяльності колективу ОБД.

Корисним для учасників навчання був інформаційний огляд нормативно-правових документів з діяльності бібліотек для дітей, які були прийняті в Україні останнім часом. (заступник директора ОБД з наукової роботи Н. А. Чайківська).

Зацікавлення бібліотекарів-практиків викликала презентація інноваційних проектів та досвіду роботи з впровадження комунікаційних технологій у практичну діяльність обласної бібліотеки для молоді, якою люб’язно поділилася керівник установи пані Леся Гук.

Активну участь у заходах з надання консультаційної, методичної допомоги та технічного забезпечення навчання взяли завідуючі відділам бібліотеки для дітей: Г. В. Стецій, О. О. Карпич, Т. І. Шеховцова, Л. В. Томків, Л. П. Шилова та спеціалісти Інтернет-центру бібліотеки.

Учасникам навчання були запропоновані електронні презентації: «Бібліомістечко» – інноваційний проект діяльності обласної бібліотеки для дітей, «Помічник бібліотекаря: спілкуємось по-сучасному», відбулося тестування із засвоєння бібліотечно-бібліографічних термінів, аукціон методичних інновацій та перегляд виставки творчих робіт фахівців обласної бібліотеки для дітей «Барвисто вишита благодать».

Підсумком навчання бібліотечних спеціалістів стали пропозиції щодо підтримки корпоративних інтересів дитячих бібліотек з вироблення державної концепції підтримки дитячого читання, формування мобільної системи навчання бібліотекарів дитячих бібліотек України.

 

Л. В. Томків – завідувачка відділу ТОБД

тел..: 25-39-41

Хто з новообраних тернопільських нардепів-опозиціонерів написав заяву до Азарова, щоб отримати в Києві квартиру?

Комунальникам Тернополя таки почали плати заробітну плату