Міліціонери розшукали “телефонного” шахрая, який видурив чотири тисячі гривень у пенсіонерки

Поділитися

Від зухвалого «мобільного» шахрая постраждала 84-річна мешканка райцентру Збараж. Зловмиснику пенсіонерка віддала останні заощадження, лиш би врятувати від неприємностей сина.
На мобільний телефон 84-річної жінки зателефонували з невідомого номера. «Ваш син потрапив у біду!», – почула у слухавці старенька. Уже від самих цих слів материнське серце стиснулося, а в голові пронеслось безліч «невтішних» думок. Шахрай добився очікуваного результату, а далі діло за малим… Він пообіцяв докласти усіх зусиль, щоб допомогти жінці. Щоправда, свою поміч незнайомець оцінив у вісім тисяч гривень. Таких грошей у бабусі не виявилося, але вона запевнила невідомого «рятівника», що половину все-таки зможе зібрати, лиш би добродій виконав свою обіцянку. В цей час пенсіонерка кинулася телефонувати до сина, та той не відповідав. Це стало останнім аргументом у тому, що у її сина неприємності. Далі пенсіонерка діяла за чіткими вказівками «телефонного» незнайомця. Трохи згодом за грошима приїхав таксист, якому старенька і віддала чотири тисячі гривень.
Лише за декілька годин розгубленій жінці вдалося дотелефонуватися до сина, який запевнив її, що з ним усе гаразд, та було запізно – чималенька сума уже була перерахована на рахунок шахрая. За допомогою ошукана пенсіонерка звернулася до працівників районної міліції.
Міліціонери доклали чимало зусиль, аби розшукати «телефонного» шахрая. Спочатку встановили особу таксиста, який був у ролі посередника. Ним виявився 44-річний тернополянин. Та, як з’ясували правоохоронці, він і сам виявився ошуканим. Дійсно, чоловік отримав гроші від старенької та перерахував їх через відділення банку на чужий рахунок – про це його попросив клієнт, який зателефонував до служби таксі. За свої послуги він отримав чотири сотні гривень.
Невдовзі співробітники Збаразького райвідділу міліції вийшли на слід самого шахрая – 25-річного мешканця Чернівецької області. Як з’ясувалося, молодий чоловік раніше був судимий за схожі злочини, та звільнившись з місць позбавлення волі, знову взявся за старе. Наразі порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Як прихистили “мобільного” крадія

У Тернополі вчитимуть, як стати українським лідером