Окуляри для роботи за комп’ютером: чи є від них користь?

Поділитися

Час “шкідливих” CRT-моніторів пішов безповоротно – вони не користуються популярністю в еру доступних рідкокристалічних матриць. Ну а користувачі вже практично забули про те, що діялося з їхніми очами в результаті декількох годин роботи за таким телевізороподібним монстром. У продажі сьогодні зустрічається величезна кількість спеціальних окулярів, призначених для тих, хто працює за комп’ютером. Чи потрібні вони користівачам ПК?

Комп’ютерні окуляри мають наступні властивості:

٧ поглинають шкідливе для сітківки й кришталика ока випромінювання, оптимізують спектральний склад видимого світла, підвищуючи роздільну здатність очей;

٧ сприяють активному відновленню функціонального стану тканин ока, підвищенню гостроти й чутливості рецепторів ока;

٧ підвищують кольоросприйняття;

٧ знижують до необхідного ступеня сприйману яскравість екрана за рахунок вибіркового поглинання світла спеціальним покриттям, яке нанесене на  лінзи;

٧ забезпечують поліпшення контрастності сприйманого зображення;

٧ підвищують працездатність і знімають почуття втоми й сонливості.

 

Світлофільтри комп’ютерних окулярів виготовляються за унікальною технологією багатошарового напилювання на лінзи необхідних покриттів в глибокому вакуумі. Це забезпечує високу якість оптичної продукції та можливість тривалого користування даними лінзами користувачами ПК. Покупка й підбір захисних окулярів – питання індивідуальне. Окуляри рекомендуються дорослим і особливо дітям, що використовують у своїх іграх ТВ-приставки й комп’ютери. Для людей із зниженим зором при підборі окулярів для роботи за комп’ютером потрібно враховувати їх корекцію зору, що проводить лікар-офтальмолог. Тривалість роботи із застосуванням даних окулярів контролюється індивідуально, й залежить від віку (для дітей) та комфорту зорової роботи.

Якщо ви почуваєте, що при користуванні ПК ваші очі втомлюються, то, можливо, такий аксесуар стане для вас рятівною соломинкою. Якщо ж ні, то просто регулярно (щогодини) давайте очам відпочинок і не забувайте кожні півроку перевірятися в лікаря-офтальмолога.

 

 

Матеріал підготувала лікар-офтальмолог дитячий Поліклініки Медікус

Хомишин Оксана Григорівна

 

За детальнішою інформацією звертайтеся в Поліклініку Медікус

головний лікар – лікар вищої категорії, кандидат мед.наук Швед А.М.,

а також в Оптику Медікус, де можна придбати якісні окуляри для роботи за комп’ютером.,

за адресою:

м. Тернопіль,вул. Живова,28,

тел.: (0352) 52-57-57; 40-05-17

Ігор Павлюк у Тернополі

За вбивство сусіда міліціонери затримали молоду жінку у Теребовлі