Споживчий кредит: банк чи невідомі структури?

Поділитися

За кордоном життя в борг давно стало звичною справою. Будинки, автомобілі, товари там часто купуються в кредит. Останніми роками і для українців кредит став звичайним явищем. Практично кожен має можливість взяти кредит. Питання тільки в тому де і як взяти кредит?

Багато хто бачить вихід у тому, щоб оформити кредит і негайно отримати те, що бажає. Однак при оформленні споживчого кредиту треба заздалегідь прорахувати, у що обійдеться це задоволення. І підходити до прийняття цього рішення потрібно зважено.

Останніми часами збільшились випадки відкриття так званих «фінансових установ» які видають кредити без застави, в розмірах хоч 500 тисяч гривень, на будь-що і майже негайно. Дані установи до банківської сфери не мають жодного відношення. Але тим не менш клієнтів в них хоч відбавляй.

Цікава річ полягає в тому, що не отримавши ще кредиту, клієнт повинен починаючи з першого місяця сплачувати борг та відсотки за користування даним кредитом. Якщо дана умова не виконується згідно договору є штрафні санкції. Також щоб розірвати даний кредитний договір потрібно сплатити певну суму і розірвати його можна тільки з юридичною особою яка знаходиться в іншому місті.

Дана схема працює таким чином. Певна структура з юридичною адресою Харків, Київ чи інше місто винаймається приміщення, чим меншої площі тим краще, менше витрат, садить одну – дві людини з ноутбуками і розклеює оголошення по максимуму. Клієнт приходить, підписує договір, в переважній більшості не читаючи його, дальше йому обіцяють видати кошти на днях. Дають телефон юридичної особи і дзвоніть. Клієнт дзвонить день, місяць, а коштів не було і не буде, а тоді приходять листи з вимогою оплатити кошти по кредиту.

Хоча в засобах масової інформації час від часу проходить інформація по таких так званих «кредитах», але багато людей і надалі попадаються на даний обман. Тому прохання до всіх – не ходіть по всяких тіньових структурах які обіцяють багато і практично без документів, та не є банківськими установами. На сьогоднішній день є багато банків які видають споживчі кредити і які або нададуть або не нададуть кредит, і яким непотрібно сплачувати на перед ніяких коштів.

Співачка світового рівня IN-GRID побувала в Тернополі (відео)

Найцікавіше, що розповів Блаженний Любомир Гузар тернополянам (відео)