Тернопільщина цього року буде основним легальним поставником різдвяних красунь

Поділитися

Лісництва Тернопільщини готові реалізувати понад 260 тисяч хвойних дерев, це повідомили у прес-службі Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства.

У 2012 році посаджено 9,6 тисяч штук новорічних ялин на площі 11 гектарів. Про На даний час площа плантацій становить 111,8 га. Всього ж у виробництві знаходиться 476 тисяч штук хвойних дерев. Для порівняння: 2010 року реалізовано 6,5 тисяч новорічних дерев, 2011 – майже 15 тисяч новорічних ялин.

«Ми готові постачати значно більше, та й при потребі в інші регіони. Усього ж цьогоріч держпідприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства готові реалізувати понад 260 тисяч штук хвойних», – повідомив перший заступник начальника Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства Ігор Гуменюк.

До 15 грудня 2012 року, згідно з розпорядженням голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна, буде визначено місця для реалізації новорічних ялинок у населених пунктах, біля контор лісництв, розсадників, уздовж автошляхів області для реалізації новорічних ялинок.

Відпуск зрубаних новорічних дерев для реалізації проводитиметься, як і торік, із обов’язковим маркуванням ялинок пластиковими бирками зі штрих-кодом.

Контролювати процес реалізації хвойних покладено на Державну екологічну інспекцію, Управління МВС в області, Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства та районні державні адміністрації. З числа представників вищезазначених органів для виявлення фактів незаконного вирубування дерев у насадженнях лісового фонду області, особливо на ділянках лісових культур у масивах, що прилягають до населених пунктів, буде створено рейдові групи.

Крім того, буде створено штаби для організації та проведення заходів з охорони лісових насаджень, до яких входитимуть представники державних лісогосподарських підприємств, органів внутрішніх справ та державної екологічної інспекції.

Під час «ялинкової» кампанії 2012-13 років діятиме також «гаряча лінія». Мешканці Тернопільської області, якщо їм стане відомо про факти браконьєрських рубок, зможуть звернутися за телефоном і повідомити інформацію про незаконні вирубування хвойних.

За словами посадовців ціни на новорічні красуні не відрізнятимуться від минулорічних. Так, середня ціна однієї ялини має становитиме 53 гривні.

Баба Бабі Сказала©

Вийшла версія Яндекс.Браузера для України

Чому тернополяни не зможуть потрапити на фінал конкурсу “Євробачення-2013” ?