У Тернополі відбулася презентація результатів проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування -2012»

Поділитися

   8 листопада в залі засідань Тернопільської міської ради відбулася прес-конференція, присвячена презентації результатів проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”,  який реалізується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” (м.Київ) у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» за сприяння Тернопільської міської ради .

        Під час прес-конференції, яка відбулася за участі міського голови Тернополя Сергія Надала, відбулося підбиття підсумків проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, а також вручення студентам, які проходили стажування (інтернам) Сертифікатів учасника проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”.

        Також в рамках прес-конференції відбулася презентація книг, до яких інтерни мали можливість писати свої статті: “Формування регіональної молодіжної політики”, “Культурний розвиток регіонів”, “Реформування житлово-комунального господарства України”, а також “Формування іміджу регіонів України на міжнародній арені”. Унікальність книжок полягає у тому, що вони  написані студентами-учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», який реалізовує ГО «Молодіжна Альтернатива» із місцевими партнерськими організаціями з 2005 року у 21 місті України, де цього року близько 130 студентів зі всієї України мали змогу пройти стажування у міських/районних/обласних радах. Автори статей аналізують прийняті міські цільові програми, прийняті органами місцевого самоврядування, а також висловлюють незаангажовану власну думку щодо проблем молодіжної політики, розвитку культури, реформування житлово-комунального господарства, висловлюють своє бачення щодо формування іміджу регіонів України на міжнародній арені.

        Ось імена студентів, які проходили стажування у структурних підрозділах Тернопільської міської ради:

Назва структурного підрозділу Тернопільської міської ради Прізвище, ім’я інтернів (студентів), які проходять стажування, ВНЗ навчання
Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Антків Володимир (ТНЕУ)
Управління економіки, промисловості та праці Дячун Наталя (ТНТУ)

Жереб Володимир (ТНЕУ)

Управління організаційно-виконавчої роботи Бровчук Уляна (ТНЕУ)
Управління культури і мистецтв Федорів Олена (ТНПУ)
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Бабій Ілона (ТІСІТ)
Управління освіти та науки Козелко Віктор (ТНЕУ)

Поліщук Леся (ТНПУ)

 

Також було оголошено про створення Клубу випускників проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування”, метою якого буде, по-перше об’єднання випускників проекту різних років, по-друге обговорення актуальних проблем молоді та напрацювання пропозицій щодо їх вирішення, співпраця із органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, по-третє реалізація різноманітних проектів, заходів, внесення пропозицій щодо процесу самого стажування. Щодо формату то, це будуть неформальні зустрічі, які будуть відбуватись 1 або 2 рази на місяць.

 

 

Коротко про проект

1 лютого 2012 року в залі для нарад Тернопільської міської ради було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, за результатами якої  було відібрано 10 студентів, які проходили стажування в структурних підрозділах  Тернопільської міської ради протягом 5 місяців (лютий – червень 2012 року)  по 4 години в день, в після навчальний час.  Впродовж періоду стажування  студенти – учасники проекту займалися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готували відповіді на запити та листи до депутатів, працювали із зверненнями громадян. Також протягом періоду стажування учасники проекту мали можливість брати участь у семінарах, тренінгах, які відбувались у різних містах України, зокрема: семінар:”Місцеве самоврядування в Україні. Проблеми та перспективи розвитку”, м.Київ, 5 лютого, тренінг «Вибори та виборчі технології»,  4 березня,  м.Львів, тренінг «Менеджмент командоутворення», м. Луцьк 26 травня, а також   підсумковий семінар – тренінг «Результати стажувань у органах місцевого самоврядування », м.Київ, 7 липня.

     Метою даного  проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх роботи у органах місцевого самоврядування.

 

 

“Файне місто” продовжує благодійну акцію по збору речей для дітей, які перебувають в дитячих будинках

Михайло Апостол став нардепом