У Тернополі вишколювали майбутніх українських лідерів

Поділитися

У Тернополі пройшла «Школа українського лідера».  Триденний вишкільний курс, орієнтований на активну молодь, організувала громадська організація «МНК». Учасниками школи стало 25 юнаків та дівчат віком від 16 до 20 років з Тернопільщини, Миколаєва та Закарпаття.

Учасники «Школи українського лідера» мали змогу прослухати лекції та бесіди, орієнтовані на світоглядні аспекти молодіжного руху, ідеологію націоналізму та християнську мораль. Практична частина вишколу була присвячена методам та засобам ефективної роботи громадських об’єднань в сучасних умовах. Учасники вчились співпрацювати з держустановами, засобами масової комунікації, координувати діяльність організації на різних рівнях, здобували навички організації та проведення акцій і інших масових заходів, вдосконалювали свої лідерські здібності.

Також учасники вишколу переглядали фільми, та навіть провели ніч у в’язниці. Так екскурсія у Тернопільському музеї політв’язнів та репресованих перейшла у вечірні лекції та бесіди, а згодом ночівлю в ньому.

Завершилась школа в неділю. Останні пункти програми: відвідини богослужіння в церкві, та урочисте закриття школи біля пам’ятника С. Бандері.

«Багато для себе взяв з цієї школи, бо заняття проводили люди, які вже мають в тій справі великий досвід. Наприклад, працювати зі ЗМІ вчили журналісти, з держустановами – спеціалісти облдержадміністрації. Цікавим був семінар про сучасний український бізнес, політику та культуру. Та найбільше, мабуть, запам’ятається ніч в музеї політв’язнів», розповідає учасник вишколу Дубовий Василь.

«Школи українського лідера» стала традиційним заходом тернопільського «МНК». Вона є одним із методів роботи  організації з громадськоактивними школярами та студентами з метою подальшого розвитку ними молодіжного руху.

Чи засудить Павло Федик і фракція Партії Регіонів у Тернопільській облраді поведінку депутата-регіонала Павла Мельника (відео)

Дослідження морально-етичних норм та гендерних питань у сучасних медіа у Тернополі