Вольєр у Білецькому лісництві розшириться до 125 гектарів

Поділитися

Саме така площа є оптимальною, на думку лісничого Білецького лісництва Михайла Демковича, яке входить до ДП «Чортківське лісове господарство». Наразі у вольєрі живе 11 особин оленя благородного та 47 кабанів.

До речі, територію під майбутній вольєр уже обгороджено дерев’яними стовпами, залишилося натягнути сітку. Раніше, за словами Михайла Миколайовича, площа мала сягати більше 200 гектарів, проте заради безпечності лісової фауни від браконьєрів визначили оптимальну площу вольєра – 125 гектарів.

Наразі ж вольєр має п’ятигектарну площу і поділений на три фракції. Будівництво започатковано 2002 року, яке завершили 2003 року. В двох відділеннях живуть кабани, а на півторагектарній площі олені благородні, кількість яких сягає 11 особин. Михайло Миколайович розповів, що кількість оленів збільшуватиметься, тож площу потрібно розширювати, аби тваринам жилося комфортніше.

Присутність браконьєрів не дозволяє лісівникам даного лісництва випускати тварин на волю, адже тварини не відчувають з боку людини небезпеки, чим вони і користуються. «Тварина йде з довірою до людини, а людина використовує це і знищує її. Тому поставлено завдання – розширення вольєрного господарства. На обгородженій 125-гектарній площі є ставок та б’є природне джерело, звідкіля тварини зможуть поповнювати свій водний баланс. У цьому вольєрі було проблематично з водою і лісівникам у спекотні дні доводилося привозити через день по тонні-дві води. Якісних кормів тваринам вистачає. А вода є вода. Для кабана болото, приймання грязьових ванн – це захист від хвороб та шкідників», – підсумував Михайло Демкович.

Отож, розширення вольєра забезпечить тваринам Білецького лісництва не лише вільніші умови проживання, природній водопій, а й дасть змогу відвикнути від людини, а це означає що вона з більшою осторогою та з меншою довірою ставитиметься до людини, що в подальшому врятує їй життя від безсовісного браконьєра.

Прес-служба Тернопільського облуправління ЛМГ

Чому тернопільські пенсіонери не люблять народних депутатів, суддів і прокурорів?

Як начальник управління зірвав нараду в мера