За одержання неправомірної вигоди суд позбавив директора підприємства посади та зобов’язав його сплатити штраф

Поділитися

За одержання 5 тис. гривень неправомірної вигоди Бережанський районний суд засудив виконавчого директора одного з підприємств до сплати штрафу та позбавив його права обіймати керівні посади терміном на 2 роки. Апеляційний суд Тернопільської області залишив вирок суду першої інстанції без змін.  

Встановлено, що підприємець звернувся до виконавчого директора ДП ЗАТ «Українська енергетична група» Бережаниагропродукт» з проханням надати йому в оренду приміщення гаражу площею 30 кв.м. для здійснення господарської діяльності.

Посадовець погодився укласти з орендарем відповідний договір, але за умови, що підприємець заплатить, окрім орендної плати в касу підприємства, особисто йому 5 тисяч гривень.

Підприємець «розрахувався» з орендодавцем, після чого чиновника затримали працівники міліції.

Кримінальну справу про обвинувачення виконавчого директора підприємства за ч.3 ст. 368-3 КК України (одержання  службовою  особою  юридичної  особи  приватного права  незалежно  від  організаційно-правової  форми неправомірної вигоди за вчинення дій або бездіяльність з використанням  наданих їй повноважень в інтересах того, хто передає чи надає таку вигоду, або в інтересах третіх осіб) розглянув Бережанський районний суд та засудив його до сплати 63 тис. 750 гривень штрафу з позбавленням права обіймати керівні посади терміном на 2 роки.

14 листопада 2012 року апеляційний суд Тернопільської області залишив апеляцію засудженого без задоволення та вирок суду першої інстанції без змін.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Як Кайда з Надалом світлинами мінялись

Із листа меру Тернополя