За «порятунок» від чар тернополянка віддала шахрайкам золоті вироби

Поділитися
    П’ять найменувань золотих виробів загальною вартістю понад сім тисяч гривень стали власністю шахрайок, котрим довірилася 24-річна тернополянка. Відмолювання гріхів – саме такий сценарій розіграли дві пройдисвітки перед жертвою.
Як розповів начальник Тернопільского міськвідділу міліції Олександр Хілюк, за допомогою до них звернулася молода тернополянка. Вона розповіла, що двоє невідомих жінок, під приводом зняття поробів та ворожіння, обдурили її, забравши ювелірні вироби. Потерпіла навіть не могла пригадати, що саме говорили їй зловмисниці. Каже, це були загальні фрази про прокляття, хвороби, а вона в них шукала факти з власної біографії.
Зрештою, «симптоми» такої поведінки властиві усім, хто коли-небудь попадався на гачок пройдисвітів, тому порада правоохоронців – не ставайте до розмови з невідомими, тим паче з тими, хто пропонує вам ворожбу чи зняття поробів. Не дайте жодної можливості зловмисникам втягнути вас у цю «рольову гру». Пам’ятайте, шахраї – неабиякі психологи. Вони майже безпомилково вгадують, хто здатний повірити їм. На їхній гачок потрапляють ті, хто йде, нікуди не кваплячись, і про щось журиться. Здебільшого, це жінки.
Так і трапилося з потерпілою тернополянкою. Близько обіду молода мама прогулювалася з дитиною на стадіоні поблизу однієї із шкіл на масиві «Східний». До неї підійшла незнайома жінка на вигляд 50-55 років. Спочатку вона намагалася зав’язати розмову, потерпіла навіть не може пригадати про що, а далі стала торочити про свої здібності рятувати людей від чар та поробів. Розмову жертва, як це часто трапляється, підтримала. І шахрайська справа пішла, як по маслу. Підіграла зловмисниці молодша спільниця, котра до них підійшла. Вона запевнила, що остання й справді може допомогти, бо колись від нещасть врятувала її. Жертві запропонували позбутися усіх проблем шляхом відмолювання гріхів. Але ритуал потрібно було здійснити над «речами, що притягують прокляття, – золотими виробами». З собою потерпіла не мала нічого, але пройдисвітки запевнили, що «заради порятунку її сім’ї згодні зачекати, поки вона збігає додому і принесе цінності».
Як розповідають досвідчені оперативники, здебільшого, такі шахрайські схеми – справа однієї години. Не виключено, що потерпіла психологічно і емоційно потрапила у залежність від шахраїв. Аби цього не сталося, не треба під час розмови дивитися незнайомцям у вічі, не простягати руку для ворожби, а краще – взагалі відійти якнайдалі від таких співрозмовників.
Але тернополянка зробила усе з точністю до навпаки. Через деякий час у домовленому місці вона знову зустрілася з «рятівницями». Принесла з дому згорток з золотими прикрасами на суму понад сім тисяч гривень та віддала усе лиходійкам для «відмолювання» Далі фінал цієї історії очевидний. Шахрайки зникли, а тернополянка звернулася до правоохоронців. Міліціонери вживають усіх заходів, аби затримати підозрюваних.
Придивіться уважно до фотороботів, складених зі слів потерпілої.
Одна із шахрайок віком 50-55 років, схильна до повноти, зріст приблизно 163 сантиметри, волосся чорне. Була одягнута у чорну довгу балонову куртку.
                           
Друга шахрайка віком 30-35 років, середньої статури, зріст 165 сантиметрів, волосся світле. Була одягнена у чорну балонову куртку, джинси синього кольору. Розмовляла російською мовою.
Кому що-небудь відомо про розшукуваних, телефонуйте у Тернополі на номери телефонів 27-13-72, 27-12-30 або 102 у будь-який відділ внутрішніх справ.

У Парку Національного відродження вирубують дерева

Поки Україну лихоманить від виборів, Янукович портрет пише