Андрій Курков вигадував казку разом з читачами обласної бібліотеки для дітей

Поділитися

За останні роки на прилавках книжкових крамниць та полицях бібліотек з’являється щораз більше якісної української дитячої книги. Для дітей пробують писати і письменники, які досі писали для дорослих, до їх числа належить добре знаний в Україні та закордоном Андрій Курков – письменник, журналіст, сценарист, член Спілки кінематографістів України та Національної спілки письменників, член Європейської кіноакадемії, лауреат міжнародної Премії М.В.Гоголя в Італії. Він є автором 13 романів та 6 книжок для дітей, за його сценаріями поставлено понад 20 художніх і документальних фільмів, книги А. Куркова перекладені 36 мовами.

Вже не вперше до нашого міста завітав цей відомий письменник, щоб представити на суд читачів свої твори. З цієї нагоди 10 грудня в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулась презентація нової книги автора «Чому їжачка ніхто не гладить». Учасники зустрічі – учні 2-А класу ЗОШ №З вели цікаве, в деяких моментах кумедне, обговорення назви книги, головних персонажів, подій. Неабияким сюрпризом для них стало знайомство з ілюстратором книги – молодою художницею Тетяною Горюшиною, на запитання до якої діти також не скупились.

Діти з задоволенням відгукнулися на пропозицію гостей взяти участь у майстер-класі з казковигадування та казкомалювання. Вони разом із письменником вигадали головних героїв казки, обговорили в яку пору року відбуватимуться події, про що розповідатиметься у ній. В цей час художниця відображала це все на аркушах паперу, а ось завершення казки кожна дитина намалювати на власному аркуші пастеллю. Робота над ілюстрацією викликала в дітей багато приємних емоцій.

Наші читачі надовго запам’ятають творчу зустріч з письменником Андрієм Курковим та художницею Тетяною Горюшиною.

Щиро дякуємо за організацію зустрічі та подаровану книгу у фонд бібліотеки видавництву «Навчальна книга – Богдан».

Тетяна Хованець,

бібліотекар ТОБД

У тернопільському художньому музеї відкрилась унікальна виставка (відео)

Народні депутати Василь Деревляний, Володимир Бойко та Михайло Апостол стали на захист жителів Тернопілля