Податкова соціальна пільга буде тим, у кого зарплата менше 1610 гривень

Поділитися

Податкова соціальна пільга – це можливість платника податків (громадянина) зменшити нарахований загальний місячний оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати. Сума, на яку зменшується загальний місячний оподатковуваний дохід, визначається як відсоток прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї згідно із законодавством виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, що діє для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. (у 2013 р. – 1610 грн.).

Податкова соціальна пільга до 31 грудня 2014 р. надається в розмірі, що дорівнює 50-відсотковому розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Оскільки прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2013 р. становить 1147 грн., то протягом 2013 р. розмір податкової соціальної пільги становить 573,50 грн.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

„Мінімалка” протягом 2013 року зростатиме двічі

Постачання програмної продукції звільняється від ПДВ