Що з роботою у Тернополі: плачевний офіціоз

Поділитися

Працевлаштування.  В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – листопад 2012 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовано 3436 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2011 року – 3200 чол.), у громадських  роботах  взяли участь 944 чол. (881 чол.).

З початку року із 176 підприємствами укладено 244 договори на працевлаштування безробітних з наданням дотацій  роботодавцям, на які працевлаштовано 236 безробітних міста Тернополя та Тернопільського району і 8 безробітних з інших районів Тернопільської області.

З початку 2012 року 46 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі  20 жінок, 21 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності за січень – листопад  2012 року склав 7572,9 грн.

Працевлаштування інвалідів. У січні – листопаді 2012 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували на обліку 257 осіб з обмеженими фізичними можливостями. В результаті проведеної центром зайнятості роботи 64 чол. працевлаштовані, з них 23 особи в рахунок 4% квоти на заброньовані місця для працевлаштування інвалідів, 2 особи отримали одноразово допомогу для організації підприємницької діяльності і 9 чол. працевлаштовані з наданням дотації  роботодавцю. Протягом одинадцяти місяців  2012 року 20 чол. з обмеженими фізичними можливостями проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, 8 осіб взяли участь у громадських роботах. За станом на 1 грудня 2012 року на обліку перебуває 82  особи, з якими ведеться робота по пошуку підходящої роботи та соціальній адаптації згідно їх реабілітаційних програм.

Працевлаштування неповнолітніх. Протягом січня – листопада 2012 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували на обліку 34 особи віком до 18 років. З них за одинадцять місяців  2012 року 8 чол. працевлаштовані, 7 осіб  проходили професійну підготовку за професіями «касир торгівельного залу», «перукар (перукар – модельєр)», «манікюрник», «кухар». За станом на 01 грудня 2012 року на обліку в центрі зайнятості перебуває 4 неповнолітні особи.

Безробіття у Тернополі: статистичне жахіття

Безробітні у Тернополі перекваліфіковуються на операторів комп’ютерного набору, касирів, кухарів, манікюрниць, продавців, бухгалтерів, менеджерів зі збуту, мулярів, перукарів, електрогазозварників, менеджерів малого підприємництва, економістів, в’язальників схемних джгутів