Сто тисяч американських доларів шахрай видурив у бажаючих стати власниками закордонних автомобілів

Поділитися

Обіцяючи клієнтам розкішні автівки з-за кордону, пройдисвіт виманив у них майже сто тисяч американських доларів. І це тільки офіційна сума збитків, встановлена під час розслідування п’яти випадків шахрайства. Проте потерпілих набагато більше, дехто з них ще сподівається отримати бажаний транспортний засіб.

    Як розповів начальник тернопільської районної міліції Руслан Балик, у поле зору правоохоронців молодий чоловік потрапив ще влітку цього року. Тоді, подаючи до однієї з фінансових установ документи на отримання кредиту, він підсунув фальшиву довідку про доходи. Стосовно фальсифікатора міліціонери розпочали кримінальне провадження. Та невдовзі ім’я зловмисника з’явилося в заявах ще двох потерпілих.
Люди обвинувачували лиходія у тому, що, взявши зобов’язання пригнати з-за кордону автомобілі, чоловік не виконав їх, а гроші не повернув. Судячи зі свідчень потерпілих, обкрутив він їх на чималі суми – сімнадцять- двадцять тисяч американських доларів. Як міру запобіжного заходу зловмисникові, обвинуваченому у порушенні двох статей Кримінального кодексу, було обрано підписку про невиїзд. Та він знову знехтував законом – втік за кордон. Переховувався там чотири місяці. Та щойно повернувся, його затримали.
Чутки серед людей поширюються швидко. Про затримання автоторговця довідалися ще троє обдурених клієнтів. Люди із заявами прийшли до відділу міліції. Зі слів Руслана Балика, загальна сума видурених пройдисвітом грошей наразі становить майже сто тисяч американських доларів. Проти шахрая розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною другою статті 190 та статтею 358 Кримінального кодексу України.

“Казкова Русь” ( 3 серія)

«Jazz Bez»-2012 у Тернополі