Тернопільська область: рятувальники другу добу борються з негодою, рятуючи людей з полону снігових заметів

Поділитися

На Тернопільщині вже другу добу не вщухає негода. Через значне погіршення погодних умов у вигляді інтенсивного снігопаду та сильних поривів вітру ускладнений рух транспортних засобів. На окремих ділянках утворилися автомобільні затори.

У полоні негоди опинились багато людей у автотранспорті. Чоловіки, жінки, діти – усім їм на допомогу прийшли працівники Територіального управління МНС у Тернопільській області.

Не зважаючи на вкрай складні погодні умови рятувальники не припиняють роботи, продовжуючи вивільняти транспорт із снігових заметів. На даний час в області до аварійно-рятувальних робіт залучено 170 одиниць важкої техніки облавтодору, Територіального управління МНС та військових підрозділів, в тому числі й з сусідніх областей. На місці події працюють психологи МНС. Для надання допомоги населенню рятувальниками розгорнуті мобільні та стаціонарні пункти обігріву.

Найскладніша ситуація склалася у Бучацькому районі, на автодорозі Івано-Франківськ – Тернопіль, між селами Дарахів – Добре Поле. Там заблокованими в снігу опинились понад 200 одиниць автотехніки. На місці події працюють пожежно-рятувальні підрозділи. По трасі розгорнуті пункти обігріву. Для надання допомоги туди направляється спеціально-пристосована важка військова техніка.

Станом на 17:00 16 грудня працівниками підрозділів Територіального управління МНС вже вивільнено понад 250 одиниць автотранспорту, в тому числі 5 автомобілів швидкої медичної допомоги, 7 пасажирських автобусів, повідомляє http://www.ternopil.mns.gov.ua

 

Допомогу отримали більше 600 людей, серед яких було чимало дітей.

 

Працівникам МНС довелось рятувати й двох двомісячних малюків, які опинились заблокованими в кареті швидкої медичної допомоги посеред снігових заметів поблизу села Жабиння Зборівського району. За допомогою рятувальників немовлят було своєчасно доставлено до Зборівської центральної районної клінічної лікарні.

 

В Козівському районі працівники пожежно-рятувальної служби допомогли породіллі у селі Денисів, куди через снігові замети не змогли потрапити медики. Рятувальники доставили жінку з новонародженим немовлям до села Городище, де на них вже очікувала карета швидкої медичної допомоги, якою матір з дитиною, у супроводі працівників МНС, було доставлено до пологового відділу Козівської районної клінічної лікарні.

 

Роботи тривають.

Замело трасу Тернопіль-Кременець (відео)

Шановні жителі Тернопільщини!