У наших сусідів людей рятували від снігу ледь не танками! (відео)

Поділитися

В ніч з 15 на 16 грудня 2012 року на території Хмельницької області в наслідок різкого погіршення погодних умов (сильні снігопади, поривчастий вітер) склалась складна оперативна обстановка пов’язана із ускладненням руху автотранспорту дорогами державного та місцевого значення.

Так, 16 грудня о 00:16 на трасі державного значення Н-32 «Житомир-Чернівці» між селами Правдівка та Скаржинці Ярмолинецького ройону через снігові замети ускладнився рух автотранспорту. Для відновлення повноцінного руху задіяна спеціальна та інженерна техніка аварійно-рятувального загону спецпризначення Територіального управління МНС області. На даний час відновлювальні роботи тривають.
Гірша ситуація на дорогах місцевого значення, де спостерігається ускладнення руху автотранспорту з причин швидкого перемітання доріг.
За останні дві доби рятувальники витягнули із снігових заметів 7 рейсових автобусів з пасажирами, 41 легковий автомобіль та 6 вантажних автомобілів, в яких знаходилося понад 360 чоловік.
У Красилівському районі співробітники МНС за допомогою пожежного автомобіля доставили породіллю з села Чепелівка в центральну райлікарню, яку близькі не змогли відвезти самостійно їз-за погіршення погодних умов.
У Теофіпольському та Полоньскому районах співробітники МНС на пожежних автомобілях доставили лікарів швидкої допомоги до місця викликів, автомобілі яких застрягли у снігових заметах.
В області створений оперативний штаб з ліквідації наслідків складних погодних умов під головуванням першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Гаврішка. До складу оперативного штабу увійшли керівники оперативно-рятувальної, правоохоронних, медичних та комунальних служб, дорожніх організацій та військових частин гарнізону. На засіданні штабу поставлені конкретні завдання щодо залучення усієї наявної в області снігозбиральної техніки усіх форм власності, а також важкої інженерної техніки п’яти військових частин гарнізону.
За сигналом ЗБІР-АРАРІЯ піднятий весь особовий склад МНС області для надання допомоги постраждалим та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.
Усі рятувальні та інші невідкладні роботи координує мобільна оперативна група під керівництвом начальника Територіального управління генерал-майора служби цивільного захисту Анатолія Манільчука.

За добу з під снігу врятували 1800 авто

“Jazz Bez” у Тернополі. День другий. Розчарування