У Тернополі очищати вулиці від снігу будуть … гярячою водою

Поділитися

В Тернополі вже декілька днів вирує стихія. Сніг продовжує падати, незважаючи на те, що комунальні служби працюють в посиленому режимі. Міський голова Тернополя С.Надал особисто керує процесом, саме тому про успіхи прибирання люди дізнаються більше з ЗМІ, відмовляючись вірити своїм очам, які вперто не помічають комунальної техніки на вулицях міста.

На одній з закритих нарад, які останнім часом почастішали в будинку мерії, обговорювали можливість поливання вулиць міста … гарячою водою.
Перший заступник міського голови В.Стемковський оперативно зв’язався з інститутом проблем гарячої води в Києві, де йому детально розповіли, якою може бути реакція кипятку з сумішшю снігу та піску.
“Виявляється, – з захопленням розповідав В.Стемковський на нараді. – Вода при таких температурах повітря не встигатиме замерзнути. Якщо потужний струмінь кипятку спрямувати на дорогу, попередньо розчистивши решітки стічної каналізації, то вода розтопить сніг своєю температурою і стіче, як звичайний дощ, не встигнувши замерзнути”.
З словами чиновника, пісок, який є важчим за воду, весь не змиється в каналізацію і продовжуватиме забезпечувати надійне зчеплення коліс авто з асфальтом.
На доказ правдивості своїх слів, пан Стемкоський вивів всіх на вулицю і помочився на сніг у внутрішньому дворику міської ради. Сніг дійсно розтопився до асфальту, а про експеримент нагадував лише ледь помітний жовтий слід довкола сухого клаптика.
“Ми не цураємось сміливих підходів для вирішення тих проблем, які ставить перед нами сьогодення, – підсумував на нараді міський голова Тернополя Сергій Надал. – Якщо треба для визволення Тернополя від снігових заметів застосувати технологію поливання вулиць гарячою водою, ми підемо і на це”.
Міський голова також дав доручення підготувати звернення до Кабінету міністрів України, в якому клопотати про збільшення лімітів постачання газу для котелень міста, які декілька днів підряд продукуватимуть гарячу воду для боротьби зі стихією.

“Волинські заробітчани” Стемковського ледь не засипали снігом кращого дизайнера Тернополя

Водії маршруток кажуть, що їздити по непочищених дорогах не будуть. Шкода автобуси ламати. У мерії це назвали чутками