18 січня – останній день сплати авансового внеску з податку на прибуток

Поділитися

Авансовий внесок з податку на прибуток у січні 2013 року сплачується протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Враховуючи те, що 20 січня 2013 року – неділя, то авансові внески слід сплатити не пізніше 18 січня.

Нагадаємо, що платники податку на прибуток, в яких доходи більше 10 млн.грн., щомісяця мають сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації. У січні – лютому 2013 року авансові внески повинні сплачуватися у розмірі 1/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за дев’ять місяців 2012 року.

Проте, є винятки з цих правил. Так, платники, які за результатами минулого року не отримали прибутку, а за підсумками першого кварталу стали прибутковими, зобов’язані подавати декларації за півріччя, три квартали і рік та сплачувати податок за даними таких декларацій. Платники, які за результатами минулого року отримали прибуток, а за підсумками першого кварталу стали збитковими, подають декларації щокварталу і з другого кварталу не сплачують авансові внески, а сплачують податок за даними квартальних декларацій.

Новостворені підприємства, виробники сільськогосподарської продукції, неприбуткові установи (організації) та платники податків з доходом за останній звітний рік не більше 10 млн.грн. авансових внесків не сплачуватимуть, вони будуть платити податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році.

Відділ взаємодії із ЗМІ

 та громадськістю

 ДПС у Тернопільській області

За зламаний бурулькою хребет 18-річної дівчини комунальники відповідатимуть у суді

Сплата земельного податку за ділянку у садівничому товаристві