Не лише тернополяни годують трутнів хоптянів і надалів

Поділитися

Про це всі знають: якби українці, які працюють за кордоном, не пересилали гроші своїм сім’ям, гривня уже б обвалилася, а Тернопільщина зникла з лиця землі. Лише за минулий квартал в Україну переказали майже мільярд доларів. А сума, яку заробітчани переслали торік майже зрівнялась з сумою прямих іноземних інвестицій! На Тернопільщину за минулий рік наші краяни переслали фактично обласний бюджет.

Але, виявляється, не лише українська економіка тримається на коштах людей, які гарують в чужих країнах. Світовий банк підрахував суму переказів трудових мігрантів на батьківщину по всьому світу.

Лідерами “рейтингу” виявились таджики. Сума, яку вони переказують на батьківщину складає близько 47% ВВП Таджикистану. На другому місці опинилась Ліберія (31% ВВП), на третьому -Киргизія (29%). У топі опинилися також Лесото (27%), Молдавія (23%), Непал (22%) і Самоа (21%). Українські заробітчани утримують “лише” 4,7% ВВП. У грошовому вираженні лідером за переказами у цьому році стане Індія з показником в 70 мільярдів доларів, далі Китай (66 мільярдів доларів), а третє місце ділять Філіппіни та Мексика (по 24 мільярди доларів), повідомляє Високий замок

Як вручали у Тернополі найповажнішу премію (відео, фото)

Пам’ятник-телевізор Ігорю Пелиху не працює через… Windows. Перепрограмують на Linux