Проект «Я люблю рідний край» оголосив краєзнавчий конкурс

Поділитися

Мало хто знає, що на Західній Україні розкинулись каньйони, печери та ліси, які не мають аналогій в Європі, а у світі схожий за зовнішніми геологічними ознаками є лише один об’єкт: Великий Каньйон у США. «На території парку Дністровський каньйон можна віднайти чудернацькі печери і замки, напитися води з мінеральних джерел, помилуватися майже 1700 видами рослин та пройтися нетоптаними лісовими масивами», – про унікальну природню пам’ятку Тернопілля розповів конкурсу «Я люблю рідний край» Михайло Горохівський, учень 5-го класу Хоростківської школи, Гусятинського району.

 

Конкурс «Я люблю рідний край», який організувала компанія «Мрія Агрохолдинг», закликає учасників розповісти про природні, історичні та культурні пам’ятки рідного краю. Усі учасники конкурсу гарантовано отримають подарунки та будуть запрошені на  весняну толоку – святкування з нагоди Дня рідного краю. Переможці конкурсу, залучившись підтримкою проекту, отримають змогу відновити пам’ятку свого села чи міста. Залежно від потреб культурне, історичне чи природне чудо краю буде реставроване силами проекту.

«Головне завдання проекту – формувати позитивний імідж краю, як землі з унікальною історією, культурою, архітектурою та туристичним потенціалом. За підсумками конкурсу буде створено двомовну туристичну мапу, яка безкоштовно поширюватиметься на фестивалях, туристичних інфоцентрах та в аеропортах і залучатиме мандрівників відкривати для себе неповторну Західну Україну», – поділилась Ірина Соляр, координатор проекту «Я люблю рідний край».

Краяни з Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Житомирської областей можуть не тільки продемонструвати свій літературний та дослідницький талант, а й зберегти свій край разом з проектом. Подібний конкурс проект проводить вже вдруге. Наприкінці 2012 року в екологічному конкурсі перемогу виборола Кременецька загальноосвітня школа №2, а призери отримали комп’ютери, відеокамери, фотоапарати, велосипеди та інші заохочувальні призи.

 

Стати учасником конкурсу можна написавши листа про історичні, культурні та природні пам’ятки свого краю, розказати їхню історію та поділитися ідеями щодо збереження цікавинок регіону. Необхідно надіслати свою роботу на поштову (Бізнес-центр «Євразія», вул. Жилянська, 75, 8-й поверх,  м. Київ, Україна, 01032 проект «Я люблю Рідний Край»), або електронну адресу проекту (info@rkray.com.), чи розмісти її в групі соціальної мережі vk.com/ridnyi.kray.

 

Конкурс триває до 20 лютого 2013 року.

 

Інформаційна довідка:

«Я люблю рідний край» – Довгостроковий проект, заснований у 2012 році, який займається розвитком регіонів Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей. Мета проекту – соціально-економічний розвиток місцевих громад шляхом сприяння їх організації та реалізації ініціатив у напрямках охорони здоров’я, культури, освіти, екології, інфраструктури, а також розвитку соціального підприємництва.

Сайт:  www.rkray.com.ua

vk.com/ridnyi.kray

 

У тернопільських супермаркетах стоїть сморід від гнилих фруктів

Василь Фіялка може очолити громадську раду при «Біді»