Прокуратура Тернополя наїхала на 10 податківців

Поділитися

Прокуратурою області перевірено стан додержання вимог податкового законодавства в діяльності органів державної податкової служби

Органами прокуратури області з урахуванням визначених Генеральною прокуратурою України пріоритетів систематично проводяться перевірки додержання вимог податкового законодавства в діяльності органів державної податкової служби.

 

Прокуратурою області в минулому році проведено результативні перевірки з питань законності надання та використання пільг з оподаткування та застосування спеціальних податкових режимів щодо здійснення контролю за своєчасним погашенням податкового боргу, в тому числі податку на додану вартість, щодо організації та проведення фактичних перевірок та інші.

Всього, за результатами прокурорських перевірок у 2012 році до дисциплінарної відповідальності притягнуто 101 податківець.

Також у грудні минулого року прокуратурою області проведено перевірку додержання вимог Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів щодо порядку організації, проведення та реалізації матеріалів перевірок платників податків, повноти здійснення контрольних повноважень у цій сфері органами Державної податкової служби у Тернопільській області.

Перевіркою встановлено, що до підрозділів податкової міліції безпідставно не передано 17 матеріалів перевірок, за наслідками яких виявлено порушення вимог податкового, валютного та іншого законодавства, а сума завданої державі шкоди є достатньою для притягнення до кримінальної відповідальності.

З метою усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання, за результатами розгляду якого в поточному році до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 податківців та розпочато 10 кримінальних проваджень.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Як у Тернополі на Різдво відроджують традиції Римської імперії

Робота на Тернопільщині і в Україні: підсумки 2012 року і перспективи