Депутат Іван Стойко наполегливий та послідовний у відстоюванні інтересів чорнобильців

Поділитися

Ще 6 вересня 2012 року народний депутат Іван Стойко звертався з депутатським запитом до Прем’єр-міністра України щодо виділення коштів Кабінетом Міністрів України для потреб чорнобильців І-IV категорій, інвалідів чорнобильців І-ІІ-ІІІ груп міста Заліщики Тернопільської області.

Цього року, після багатолюдного прийому громадян 29 та 30 січня у чотирьох населених пунктах округу та зустрічі з колективами  виборців, які  постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції у Чортківському та Заліщицькому районах Тернопільської області,  – 4 лютого 2013 року  Іван Михайлович подав депутатський запит для озвучення з трибуни Верховної Ради України   «Щодо  погашення заборгованості з пенсійних виплат та інших соціальних допомог громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції у Чортківському та Заліщицькому районах Тернопільської області».

Зокрема у запиті  йдеться «До мене, як народного депутата України, надійшли звернення від голови Чортківської районної ради Заліщука В.В., голови Чортківської районної державної адміністрації  Кобіса С.В., представника ініціативної групи пенсіонерів-чорнобильців Чепиги В.Р Чортківського району, голови Заліщицької  районної громадської організації «Спілка Чорнобиль» М.С. Капляр, а також мешканців Чортківського та Заліщицького районів  Тернопільської області щодо забезпечення виплат непрацюючим пенсіонерам за рішенням судів з 1 серпня по 1 листопада 2011 року відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та інших соціальних допомог.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» та п. 13) ч. 1 ст. 24 Закону України «Про статус народного депутата України» надсилаю Вам для розгляду, прийняття рішення та здійснення контролю за дотриманням чинного законодавства України щодо питань, піднятих у цих зверненнях.

Прошу  профінансувати у повному обсязі виплати заявникам згідно чинного законодавства України.»

Нещодавно Іван Стойко мав зустріч з віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань  Грищенком Костянтином Івановичем, на якій піднімав проблеми виплат чорнобильцям.

Також найближчим часом планується зустріч народного депутата з Міністром соціальної політики України з чорнобильських питань, повідомили “Про все” у  прес-службі народного депутата України Івана Стойка

 

16 юнаків та дівчат з Тернопільської області стали студентами Української Бухгалтерської Школи

У Тернополі відбудеться прес-конференція, присвячена випускникам інтернатів