Пенсіонер лише через півроку виявив крадіжку, та це не завадило міліціонерам розкрити злочин

Поділитися

Що став жертвою злодіїв, 76-річний житель села Боложівка Шумського району не відав понад півроку. Але місцевим міліціонерам таки вдалося затримати підозрюваного, щоправда, повернути майно було вже неможливо.
Як розповів перший заступник начальника Шумського райвідділу внутрішніх справ Костянтин Омельчук, із заявою про крадіжку майна пенсіонер звернувся у січні цього року. Розповів, що невідомі винесли з його господарства електродвигун.
Коли саме було вчинено злочин, дідусь пояснити не зміг, але запевнив, що вже більше півроку не користувався приладом.
Розпочате досудове розслідування швидко принесло результати. У поле зору міліціонерів потрапив неповнолітній односелець потерпілого, а разом з ним – ще один мешканець Боложівки, щоправда, той вже досягнув повноліття.
Правоохоронці з’ясували, крадіжка сталася набагато раніше, аніж її виявив пенсіонер. Ще минулого року злодійський дует витягнув з підсобного приміщення потерпілого електродвигун.
Поцуплений прилад зловмисники спочатку переховували, відтак на автомобілі знайомого відвезли якнайдалі від села, там його розукомплектували і продали як металобрухт. Вилучили за це майже півтисячі гривень в той час, як реальна вартість краденого становить півтори-дві тисячі.
Зло непокараним не буває. Сьогодні сімнадцятирічний школяр та його 22-річний спільник – головні підозрювані кримінального діяння, кваліфікованого за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України.

Про нюанси декларування та податку на „нерухомість” – з перших вуст

Топ-10 найбільш завидних наречених Тернополя 2013 року