Початок весни — золота пора для квіткових браконьєрів

Поділитися

Початок весни — золота пора для квіткових браконьєрів , які масово знищують першоцвіти заради наживи.

Екологічна операція «Первоцвіт» по збереженню ранніх квітів продовжує тривати. На сьогоднішній день Державна екологічна інспекція проводить рейди по місцях збуту рідкісних видів ранньоквітучих рослин, які занесені до Червоної книги України. До цієї справи також залучені працівниками МВС, державна лісова охорона лісогосподарських підприємств області із залученням працівників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації, тощо. Однак бачимо, що від цього контролю продавців рідкісних рослин не меншає, а у святкові дні – їх навіть не злічити.

Станом на 25. 02. 2013 року Держекоінспекцією проведено 10 перевірок, в ході яких було виявлено порушників та відповідно складено протоколи. Матеріали перевірки передано до судових органів для вжиття відповідних заходів.

Згідно зі статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення з природного середовища рослин, види яких занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого. Закликаємо всіх небайдужих співгромадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі, а також не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів,

адже , збираючи первоцвіти — ми їх губимо, а купуючи – допомагаємо губити!

 

 

Прес-служба ДЕІ в Тернопільській області

Зборівська молодь подолала 40 км у зимовому «вимарші»

Зарплата з двох і більше робіт: чи потрібно подавати декларацію