У Тернополі УДАР більш-менш нормально розраховується з боргами, а в Черкасах – повна катастрофа

Поділитися

Інтернет-газета “Про все” створила в соціальних мережах групу “УДАР-кидалово”. Мусимо визнати, що лишень у Тернополі група майже досягла своєї мети. Фактично з усіма учасниками групи, які працювали в партії В.Кличка, партійці розрахувались. Проте, час від часу з районів нашої області приходить інформація, що люди ще очікують. Варто відзначити, що голова Тернопільської обласної організації Ігор Побер не відхрестився від заборгованостей і поступово ліквідовує. Разом з тим, доволі неприємна ситуація в решті областей України: Луганська, Донецька, Харківська, Черкаська, херсонська, Миколаївська обласні організації партії УДАР фактично кинули людей. Керівництво районного рівня, яке дорожить своїм іменем, фактично ігнорується. Пропонуємо вашій увазі один із листів, який яскраво ілюструє реальний стан справ з розрахунками УДАРу перед своїми працівниками.

21 лютого 2013 року

Голові політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Кличку Віталію Володимировичу

 

Заступнику голови

 політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Ковальчуку Віталію Анатолійовичу

                                                                                                                            

                                                                                         

                                                                            Керівника Окружного

виборчого штабу № 194

  з 01.08.2012 по 15.11.2012 рр.

Безпрозванного Олександра Миколайовича

bezz@bigmir.net  093-687-98-37

 

                                                                                                        

Щодо невиконання фінансових зобов’язань політичною партією «УДАР» Віталія Кличка перед працівниками окружного виборчого штабу № 194 та некоректної морально-етичної поведінки керівника обласної організації партії Іляшенко В.В.

 

Доброго дня. Вас черговий раз турбує Безпрозванний Олександр Миколайович. Під час виборчої кампанії в період часу з 01.08.2012 по 15.11.2012 рр., шляхом затвердження ЦВШ та Черкаським ОВШ на мене було покладено виконання обов’язків керівника Черкаського Окружного Виборчого Штабу № 194 (м. Черкаси, Придніпровський район).

За період підготовчої роботи, починаючи ще з 15.07.2012 року мною була підібрана дієздатна команда на основі якої було сформовано ОВШ № 194. Вищезазначена команда під моїм керівництвом показала порівняно високий результат.

За результатами оголошеного протоколу ОВК № 194 про результати підрахунку голосів у загальнодержавному багатомандатному окрузі за політичну партію «УДАР» В. Кличка в ОВО № 194 віддали свої голоси 22,29 % виборців які взяли участь у голосуванні. Даний результат є кращим серед семи окружних штабів Черкаської області. Також це є другий результат в окрузі після Об’єднаної опозиції яка набрала понад 30 % голосів виборців. Особливо слід відзначити і порівняно високий результат кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу Кондратенко А.О. що набрав понад дев’ять тисяч голосів, що становить близько 12% виборців які взяли участь у голосуванні поступившись лише переможцю Булатецькому М. І. та Жуковській В.Б. при цьому обійшовши таких відомих місцевих політиків як Майборода Л.В., Білоусов В.Ф., Трофімова С.В. та інших. Такий достойний результат кандидата мажоритарника нажаль жодним чином не пов’язаний з його роботою та особистим вкладом в результат. Даний результат досягнуто виключно завдяки рейтингу партії та самовідданої роботи окружного виборчого штабу.

Незважаючи на успішну роботу ОВШ № 194 критерієм чого є отриманий електоральний результат на сьогоднішній день існує проблема невиконання фінансових зобов’язань. Коли вже минуло більше 100 днів після дня виборів існує непогашена заборгованість перед працівниками штабу.

Була заява В. Кличка який визнав заборгованість, але в дуже специфічному вигляді, що нібито це заборгованість лише кандидатів-мажоритарників і що вона буде погашена до Нового року. Така інформація дуже насторожила, тому що є неправдивою. Оскільки як по 194 округу так і по інших округах області саме з боку партії існує заборгованість. А як показує перебіг всеукраїнської акції «УДАР-кидалово» така ситуація по всіх регіонах країни. Однак навіть ця завуальована обіцянка лідера партії не була виконана.

На всі мої спроби як керівника штабу якось прискорити вирішення виплати коштів агітаторам, членам комісій, спостерігачам, членам ОВК голова обласної організації не реагував і самоусунувся від вирішення цього питання. Більше того, жодної об’єктивної, адекватної інформації щодо даного питання неможливо було отримати ані в керівника обласної організації партії ані в керівника міської організації. Були лише постійні обіцянки керівника обласної організації які спочатку були з конкретними датами, потім «до нового року», а потім виявляється можливо в січні або лютому.

Таке відношення до людей, які чесно і віддано працювали на ім’я партії, вважаю негідним і неприпустимим для партії яка позиціонує себе як принципово нову проєвропейську силу в Україні.

Тому в двадцятих числах грудня минулого року я та керівник окружного виборчого штабу № 198 Ярослав Нищик спробували прискорити вирішення питання заборгованості партії. Шляхом активізації обговорення даного питання серед зацікавлених осіб (агітаторів, спостерігачів, членів комісій, працівників штабів), шляхом написання листів до центрального виборчого штабу та шляхом загрози проведення акції протесту. Цей весь комплекс заходів дав проміжний результат. Певні кошти були надані для погашення заборгованості, хоча звичайно не ті розміри які обіцялися. Звичайно це було зроблено для зняття напруги. Оскільки саме агітатори нічого не отримали за останній місяць роботи. Але перед Новим роком люди були раді і тим копійкам які їм дали, зокрема давали по-різному від 300 до 600 гривень на людину. Хоча мали б заплатити мінімум 960 гривень. Я жодної участі у розподілі і видачі коштів не брав.

Моя діяльність по вирішенню питання заборгованості була неадекватно сприйнята керівником обласної організації Віталієм Іляшенко. Він повністю усунув мене від подальшого впливу на вирішення питань по округу і переклав їх на кількох підконтрольних осіб з окружного штабу № 194. Яким надав отримані кошти для видачі людям. Дозволивши їм «економити» на агітаторах, як вони вважають за потрібне. За це вони повністю отримали свою заробітну плату за останній місяць роботи та повинні були пояснити людям, що немає коштів і видати грамоти від Кличка, яких надрукували вдосталь. Більше того, навздогін мого та керівника 198 округу листів, був написаний лист від кількох вищезгаданих працівників штабу 194 округу, написання якого згодом доносилося як головна підстава видачі коштів на округ. Очевидно, що той лист навіть не був Вам доставлений, а був лише способом зберегти лице керівника обласної організації перед партійцями та дискредитувати мою з Ярославом Нищиком діяльність по наполяганні погашення заборгованості. Звичайно, що всі розуміли чия діяльність дала результат. В подальшому, Віталій Іляшенко використовує цих декількох осіб для збору неправдивої інформації про мене як керівника штабу, через мою і надалі активну позицію у вирішенні питання фінансової заборгованості партії.

Навіть після такого доволі сумнівного «погашення» заборгованості перед агітаторами, членами комісій залишилася фінансова заборгованість перед працівниками штабу які не пішли на змову з головою обласної організації Віталієм Іляшенко і до кінця чесно відстоювали інтереси всіх задіяних в роботі штабу людей.

Оскільки ситуацію з заборгованістю перед більшістю людей було хоч якось вирішено, то ми як працівники штабу погодилися на чергові обіцянки почекати спочатку до середини січня, потім до 15 лютого. А після чергової дати яка успішно пройшла стає зрозуміло, що лише за умов надання широкого розголосу можливе вирішення даного питання. І очевидно, що ми втомилися від обіцянок тому будемо діяти всіма можливими методами до вирішення даного питання. Зважаючи на те, що саме широкий розголос та обговорення дало позитивний результат по 198 округу де було здійснено виплати працівникам штабу.

Я переконаний в тому, що партія має погасити заборгованість і по 194 округу, оскільки саме тут було показано кращий результат з округів області. Тому не зовсім зрозуміло за яким принципом відбувається погашення заборгованості, мабуть за принципом хто голосніше про це заявляє. Якщо в цьому проблема, то ми  маємо достатньо інформації щоб надати їй розголосу. Що очевидно не дуже позитивно вплине на імідж партії.

На сьогоднішній день ситуація з вирішенням заборгованості перед працівниками штабу 194 округу має наступний вигляд. Голова обласної організації партії повністю усунувся від вирішення даного питання, спілкується зі мною виключно за допомогою електронної пошти. І головне, що це спілкування не по суті вирішення питання. Займається надсиланням неадекватних листів про інвентаризацію, яка була давно зроблена, а майно передане. Намагається зібрати на мене  доповідні написані заднім числом, коротко кажучи робить все для того щоб конфлікт не було залагоджено.

Варто зазначити, що сам боїться з’являтися на прес-конференції та надсилає своїх заступників. Така «страусина позиція» голови обласної організації такої партії як «УДАР» є неприпустимою. Тому Ви як безпосередні його наставники зможете це донести йому краще ніж ми прості працівники штабу. Висловлюємо надію і сподівання, що Вам як досвідченим політикам це зробити буде не складно. І проблема фінансової заборгованості перед працівниками окружного штабу № 194 буде вирішена і люди отримають чесно зароблені кошти в повному обсягу.

Наперед дякую за розгляд даного листа та вирішення поставленої проблематики.

 

 

 

З повагою Керівник

Черкаського окружного

виборчого штабу № 194                                                              О.М. Безпрозванний

Післявоєнні розбомблені Бережани у 2013 році (відео)

У Тернополі презентують найрезонансніший історичний роман-дилогію 2012 року «Кров – свята»