У Тернополі виступала скрипалька, яку вважають “українським Паганіні”

Поділитися

24 лютого у рамках концерту симфонічного оркестру тернопільської філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля відбувся виступ заслуженої артистки України Богдани Півненко. У переповненому залі тернопільської філармонії глядачі зачаровано слухали музичні твори Петра Чайковського та французького композитора Каміля Сен-Санса. Одним  із меценатів дійства стала Ліга підприємців «Українська справа».

Як зазначив голова Ліги депутат Тернопільської міської ради Михайло Ратушняк: Ліга підприємців «Українська справа» завжди намагається підтримувати українські таланти. Богдана Півненко – це українська скрипачка світового значення. Нині, у колишньому залі Міщанського братства, вона повела за собою всіх присутніх у світ мелодійного звучання скрипки, твори як завжди виконала від душі, це було емоційно, віртуозно і взагалі неповторно. Мабуть, Богдана вдалася у свого батька, нашого земляка всесвітньо відомого художника Івана Марчука, слухаючи її виступ у мене мимоволі у пам’яті вимальовувалися картини нашого генія, які також живі та природні як гра Богдани на скрипці. У талановитого батька – талановита донька. Мені особливо приємно, що наша «Ліга підприємців» долучилася до даного заходу».

Біографічна довідка:

Півненко Богдана Іванівна народилася 27 січня 1977 р. у Харкові. Заслужена артистка України (2006 р.). Батько – художник Іван Марчук, мати – мистецтвознавець Алла Півненко. У 1993 р. вступила до класу скрипаля Богодара Которовича в Київську музичну десятирічку. Протягом 1995–2003 рр. навчалася в аспірантурі Національної музичної академії ім. Чайковського. У 2000–2005 рр. – концертмейстер камерного ансамблю «Київські солісти», від 2000 р.працює з ансамблем «Київська камерата» з яким виступала минулого року на Тернопільщині. Викладачка Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (2000–2008 рр.). Із 2001 р. – грає в Міжнародному молодіжному оркестрі «Філармонія націй». Авторка та продюсер унікальних аудіо-проектів «Антологія сучасної української музики» та «Повернення імен». Учасниця дуету із відомою українською піаністкою Іриною Стародуб. Учасниця багатьох міжнародних фестивалів, серед яких Berliner Festspiele MaerzMusik (Берлін, Німеччина), International Youth&Music Festival Vienna (Відень, Австрія; володарка Гран-Прі), Варшавська осінь (Варшава, Польща), Nostalgie (Краків, Польща), Днів культури України (Париж, Відень, Москва, Берлін). Здійснила численні концертні тури до Франції, Німеччини, Австрії, Росії, Японії, Китаю, США, Іспанії (у тому числі виступала у леґендарному концертному залі Palau de la Música Catalana у Барселоні).

Олексій Кайда привітав із 80-літнім ювілеєм Блаженнішого Любомира Гузара

Найажіотажніша зимова прес-конференція у Тернополі (відео)